keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hot Chocolate Sticks - Kaakaotikut

Kylmänä talvi-iltana on ihana käpertyä viltin alle kuuma kaakaomuki kädessä. Tämä ihana suklainen kaakao lämmittää sieluun asti ja herkkukaakaon kruunaa vielä vaahtokarkit. Kaakaotikut pitää tehdä minimissään päivää aiemmin, koska niiden pitää jähmettyä ennen annospaloiksi leikkausta. Sitten vain sulatetaan valmis suklaaherkku kahteen desiin kuumaa maitoa ja nautiskellaan.

Alkuperäinen ohje on King Arthur Flourin -sivuilta, mutta olen vähän  muuttanut ohjetta. Molemmissa ohjeissa, sekä alkuperäisesssä, että tässä omassa versiossani on kuitenkin tajuton määrä suklaata, joten varmaan kauppareisssu edessä, mikäli haluat näitä kokeilla :).

HOT CHOCOLATE ON A STICK - KAAKAOTIKUT (n. 30 kpl)

1,5 dl (hiukan vajaa) kuohukermaa
1 tölkki kondensoitua sokeroitua maitoa (397 g)
270 g tummaa 74 %:sta suklaata
250 g maitosuklaata

Paloittele/rouhi suklaat.

Kuumenna kerma ja kondensoitu maito paistinpannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kuumenee kunnolla. Älä keitä. Ota pois lämmöltä ja lisää paloiteltu suklaa sekaan ja anna sen sulaa noin 10 minuuttia.

Valmistele 20 x 20 cm kokoinen vuoka, jonka pohjalle laitat kevyesti rasvatun leivinpaperin.

Laita sitten suklaaseosta sisältävä pannu takaisin levylle ja kuumenna alhaisella lämmöllä samalla voimakkaasti vispaten, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.

Kaada vuokaan ja tasoittele pinta. Anna olla yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä ja leikkaa vasta seuraavana päivänä paloiksi. Voit tikuttaa ne paloittelun jälkeen. Jos laitat vaahtokarkkeja ja käytät bambuisia grillitikkuja, leikkaa tikku ensin haluamaasi pituuteen ja pujota siihen joko useampi minivaahtokarkki tai 1-2 isompaa vaahtista ja paina tikku vasta sitten suklaapalaan.

Alkuperäisessä ohjeessa luki, että säilyvät n. 2 viikkoa huoneenlämmössä, mutta sanoisin, että
säilytä nämä jääkaapissa suljetussa rasiassa ja käytä noin parin viikon sisällä. Ota kuitenkin lämpenemään hyvissä ajoin ennen kaakaon nauttimista, koska jääkaappikylmä kuutio kestää tosi kauan sulaa maitoon. Itse en vielä ehtinyt kokeilla pakastamista, mutta uskoisin sen onnistuvan. Tilansäästämiseksi voisi nämä tikuttaa sitten vasta nautintavaiheessa, jolloin ne menisivät pienempään tilaan pakastimessa. Eli ottaa sulamaan jääkaappiin, pujottaa tikkuun minivaahtikset ja tökkää tikun pystyyn suklaapalaan vasta vähän ennen juomien tekoa.


Voit tehdä nämä myös vaikka minimuffinsivuokiin tai isoihin silikonisiin jääpalamuotteihin. Minä painoin
kaakaopaloihin lyhentämäni bambuisen grillitikun, jotta sain samaan tikkuun pujotettua kaakaoon kuuluvat vaahtokarkit näppärästi mukaan. Voit painaa vaikka puisen kertakäyttölusikan kaakaopalaan, ja jos haluat laittaa vaahtokarkkeja mukaan, laita ne pieneen pussiin/sellofaaninpalaan ja solmi kauniilla nauhalla kiinni lusikan varteen. Puulusikassa on se hyvä puoli, että varteen voi kirjoittaa vaikka Hot Chocolate tai saajan nimen/joulutoivotukset tms.

LAHJAVINKKI:
Sellofaaniin pakattuna nämä ovat  myös ihania pikkulahjoja.  Mukava pikkulahja vaikka opettajalle tai tarhantädille on muki + kaakaotikku sellofaaniin pakattuna. Tai anna vaikka ystäväperheen jokaiselle jäsenelle oma muki + kaakaotikku, niin saat samalla heille kerättyä sarjallisen mukeja. Laita vielä lappu juoman nautintaohjeesta, eli kuumenna 2 dl maitoa, sekoita kuutio siihen, istu alas ja nauti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti