SYÖTÄVÄT JOULUKUUSET (massa painellaan n. 34 x 23 cm kokoiseen suorakaiteen malliseen vuokaan. Kuusia tulee monta, määrä riippuu kuusien koosta)
3 rkl voita
n. 40 vaahtokarkkia
6 cupia (1 cup=2,5 dl) Rice Krispies -muroja
Pieni määrä vihreää geeli-/pastaelintarvikeväriä
Laita voi ja vaahtokarkit laakeaan pannuun ja sulata tasaiseksi massaksi suht alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Värjää massa elintarvikeväreillä lisäämällä vihreä väri voi-vaahtokarkkiseokseen, kun se on sulanut. Kaada isoon kulhoon ja mittaa sekaan Rice Krispies -murot. Sekoita tasaiseksi. Seos on tarttuvaa!
Voitele leivinpaperi kevyesti ja vuoraa sillä suorakaiteen mallinen vuoka. Minulla vuoan koko oli 34X23 cm, ja siitä tuli mielestäni sopivan paksuinen levy tästä. Painele massa tiiviisti vuokaan kostutetuin käsin tai kostutetulla lusikalla. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi kuusiksi, eli leikkaa levystä kolmioita, jotka kapenevat jyrkästi huippua kohden. Tee esimerkiksi useamman kokoisia kuusia eri käyttötarkoitusta varten.
Koristele kuuset mieleiseksesi. Minä sulatin keltaista Candy Meltsiä mikrossa pienessä Minigrip -pussissa ja pursotin sulalla meltsillä latvatähdet sekä köynnökset. Painoin vielä köynnöksiin ennen niiden jähmettymistä koristeeksi Meiran sirkusrakeita (näitä löysin Prismasta mauste-/kakkutarvikkeista) joulupalloiksi. Candy Melts jähmettyy nopeasti, joten kannattaa koristella 1-2 kuusta kerrallaan. Voit käyttää köynnöksiin myös hyvin pikeeriä/tomusokerikuorrutusta tai sulatettua suklaata.
Nämä säilyvät huoneenlämmössä suljetussa rasiassa ainakin viikon. Varmaan kauemminkin, mutta en ole testannut pidempää säilytystä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti