Näistä ei kannata tehdä jättikokoisia, vaan jättää ne hiukan maltillisemman kokoiseksi.
KARPALO-VALKOSUKLAA -COOKIET (n. 24 kpl)
200 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä (jauhettua)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
100 g paloiteltua valkosuklaata
1 dl (50 g) pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä (jauhettua)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
100 g paloiteltua valkosuklaata
1 dl (50 g) pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.
Rouhi valkosuklaa paloiksi veitsellä. Rouhi myös pistaasipähkinöitä hiukan pienemmäksi veitsellä/huhmaressa.
Vaahdota voi + sokerit ja siirappi. Lisää muna sekaan hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, kaurahiutaleet sekä pistaasipähkinät ja karpalot keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi sekaan paloiteltu suklaa ja sekoita se taikinan sekaan.
Nostele leivinpaperoidulle pellille noin ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja ja tasoita niitä käsin tasaisemmaksi ja ohuemmiksi. Jos haluat, voit painella cookiesien pinnalle vielä pari karpaloa/karpalon palaa, jolloin ne näkyvät kauniisti cookiesien pinnalla myös paiston jälkeen.
Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 10 minuuttia. Minä paistoin näitä omaan makuuni sopivaksi kiertoilmalla 155-asteessa 13,5 minuuttia.
Paistoajalla voit säädellä cookiesien rapeutta. Jos pidät melko pehmeistä cookieseista, paista vähemmän aikaa, vastaavasti jos pidät rapeista, paista pidempään. Säilytä ylijääneet cookiet ilmatiiviissä rasiassa.
JOULULAHJAVINKKI: Kauniiseen lahjarasiaan pakattuna nämä cookiet olisivat täydellinen pieni herkkulahja.
Pysy kuulolla, sillä muitakin sopivia herkkulahjavinkkejä tulossa lähiaikoina blogiini :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti