sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Piparkakkutalot

Tänä vuonna ei taida olla toivoakaan valkoisesta joulusta, niin lämmintä ovat lupailleet lähipäiviksikin. Tämänvuotiset piparkakkutaloni kuitenkin saivat päälleen ja pihapiiriinsä lunta ja jäätä. Ja on pihapiiriin saatu lumiukotkin aikaiseksi :).


Tein piparkakkutaloistani aika pieniä, jotta ne eivät tarvitse kauhean suurta tilaa. Piirsin kaavat, jonka mukaan tein molemmat talot, mutta lennossa halusin sitten näistä hiukan erilaiset, joten leikkasin toiseen taloon piparitaikinasta vielä pienen kuistin/katoksen talon päätyyn. Toisessa talossa katto on koristeltu pienillä Smarties -rakeilla ja toisen talon katolla on täytelakuista leikattujen siivujen lisäksi samoja Smarties -rakeita, kuin toisessakin talossa. Lumiukot ja talojen pihoilla näkyvät lumipallot/lohkareet ovat minivaahtokarkeista tehtyjä. Kuuset ja mm. lumiukkojen porkkananenät yms. ovat sokerimassaa.

Kokosin tällä kertaa talot pikeerillä, jolla tein myös suurimman osan koristeista. Sulatettu sokeri on siitä hyvä, että se jämähtää samantien kiinni, mutTa pikeerin kanssa piti taiteilla hiukan enemmän, eli tukea osia kauemmin. Vastaavasti pikeeri pysyy kauniin valkoisena, ainakin itsellä on aiempina vuosina sulatettu sokeri tehnyt sen, että se on värjännyt pikeeriä rusehtavaksi paikka paikoin. Olisikohan se jotenkin vältettävissä?

Tein piparkakkutalojen ja peruspiparien lisäksi piparinauhaa ikkunaan ripustettavaksi. Halusin tästä hyvin yksinkertaisen, vain piparit ja nauhaa, ei pikeeriä eikä värejä. Osa aukoista otettu pienemmillä piparimuoteilla, osassa tyllan kärjellä otettu aukot.


"Lumiukko luona portin pielen, mustin hiilihampain hymyää..." 

Minulla on tulossa vielä ainakin yksi postaus ennen jouluaattoa tai jouluaattona, mutta ettei joulutohinoissa vain pääse unohtumaan:

MAUKASTA JA MUKAVAA JOULUA!

NAUTTIKAAHAN JOULUN TUOKSUISTA, MAUISTA JA LÄHEISTEN KANSSA OLOSTA! -Raili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti