Ihmiset tuntuvat jakautuvan kahteen koulukuntaan Cookieseista puhuttaessa. Niihin, jotka pitävät hiukan pehmeistä kekseistä tai sitten rapeista kekseistä pitäviin. Nämä keksit voi virittää paistoajalla sen mukaan, kummista itse tykkäät enemmän. Eli jos paistat hiukan vähemmän aikaa, ne jäävät vielä hiukan pehmeämmiksi, mutta kauemmin ja enemmän väriä saaneina kekseistä tulee rapeampia. Testaahan itse, kummat ovat omasta mielestäsi parempia.
CHOCOLATE CHIPS COOKIES (n. 18 kpl)
200 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
100 g minimissään paloiteltua tummaa suklaata/oman maun mukaan. Minä laitoin tummaa 75 %:sta suklaata ja Fazerin Sinistä, tummaa huomattavasti enemmän kuin maitosuklaata.
Halutessasi painele keksien päälle ennen paistoa vielä jotain näistä tai kaikkia vaihtoehtoja, kuten kuvassa olevissa:
osaan ranskanpastilleja
osaan Daim -rakeita (tein nämä viimeiseksi ja lisäsin taikinaankin Daim -rakeita)
osaan Fazerin Sinistä ja Omar -karkkeja paloiteltuna
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.
Vaahdota voi + sokerit ja siirappi. Lisää muna sekaan hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi sekaan paloiteltu suklaa ja sekoita se taikinan sekaan.
Nostele leivinpaperoidulle pellille lusikalla taikinapalloja ja tasoita niitä jauhotetuin käsin tasaisemmaksi ja ohuemmiksi. Painele keksin päälle valitsemasi "lisämausteet" tai samoja suklaapaloja, joita taikinassakin käytit.
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Minä paistoin näitä omaan makuuni sopivaksi kiertoilmalla 155-asteessa 13 minuuttia.
Jäähdytä ritilän päällä. Ehkä kaikista parhaita vielä hiukan haaleina, kun suklaapalat ovat vielä pehmeitä. Jos olet maidonjuoja, nyt on hyvä hetki kaivaa jääkaapista kaveriksi lasillinen ja istahtaa nauttimaan.
Säilytä ylijääneet cookiet ilmatiiviissä rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti