LIMONCELLO-TIRAMISU ( 4 hengelle annoslaseihin rakennettuna)
Mascarpone -seos:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) Mascarponea
3 tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan
3 tl sitruunamehua
n. 4 rkl Limoncelloa
Kakkupohjaa (tai Savoiardi keksejä)
n. 1/2 dl vahvahkoa kahvia (minulla espressoa)
1 rkl sokeria (kahvin makeutukseen)
Kohmeista mansikkasurvosta/pakastemansikoita
kaakaota
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
Mascarpone -seos:
Vatkaa kerma ja sekoita siihen muut Mascarpone -seoksen aineosat. Jos et halua käyttää Limoncelloa, voit sen tilalla laittaa enemmän sitruunanmehua. Lisää silloin myös sokerin määrää hiukan.
Jos käytät kakkupohjaa ja teet annokset esim. laseihin, paina lasin reunalla kakkupohjasta lasin kokoisia paloja. Minulla näihin laseihin tuli 3 kakkupohjakerrosta.
Laita lasin pohjalle yksi kakkupala ja kostuta se kahvilla, jonka olet makeuttanut sokerilla. Jos käytät Savoiardi -keksejä, kaada kahvi johonkin laakeampaan astiaan ja dippaa keksi nopeasti kahviin, ennen kuin laitat sen lasiin. Kerrosta lasiin kerroksittain aina ensin kostutettua kakku-/keskiosaa ja sen päälle Mascarpone -seosta, sitten mansikoita.
Laita päällimmäiseksi Mascarpone -seosta ja ripottele sen päälle tummaa kaakaota sihdin läpi. Laita jääkaappiin mielellään minimissään pariksi tunniksi, jotta kosteus ja maut tasaantuvat.
Tarjolle tuotaessa voit koristella vielä mansikalla ja raastetulla sitruunankuorella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti