keskiviikko 13. marraskuuta 2013

16.11. Ravintolapäivän ekat valmistelut


Tänään aloitin lauantain Ravintolapäivää varten valmistelut. Osallistun, korjaan, osallistumme mieheni ja poikani kanssa toista kertaa Ravintolapäivään nyt tulevana lauantaina. No, pojalle ei kyllä annettu mahdollisuutta sanoa ei, koska tarvitsemme hänet  auttamaan puutarhakatoksen pystytyksessä. Toisella pojalla on pätevä syy olla osallistumatta, kun on intin leiriviikko juuri samaaan aikaan. Elokuussa olimme Kaivopuistossa, mutta tällä kertaa pystytämme kahvilamme Ruttopuistoon. Toivottavasti ei ainakaan koko päivää sada, meillä tarkoitus olla paikalla klo 11 - 16.  Jos joku miettii, laittaisiko oman ravintolansa pystyyn lauantaina, niin vielä ehtii! Suosittelen, kiva kokemus :-). Kurkkaa Ravintolapäivän sivuilta tarkempaa tietoa.

Tein kuvassa näkyviä koristeita perjantaina/lauantaina leivottavia cupcakeja ja kakkuja varten. Koristeet on hyvä joka tapauksessa tehdä minimissään muutama päivä etukäteen, koska ne kestävät paremmin, kun hiukan kuivahtavat. Ylhäällä näkyvät sydämet ja ruskeat "ristikot" on tehty sulatetulla Candy Meltsillä. Sulatin mikrossa pienissä minigrip -pusseissa Candy Meltsiä, ja kun sulanut, leikkasin kulmaan saksilla pienen aukon ja pursotin suoraan leivinpaperille. Candy Melts jähmettyy lähes samantien ja se irtoaa helposti leivinpaperista. Kannattaa sulattaa Candy Melt noin puolella teholla, ettei se ylikuumene ja sen rakanne kärsi. Mikäli Candy Melts -sula jähmettyy kesken pursotusten liikaa, kuumenna pussia välillä mikrossa.

Muut koristeet ovat vaahtokarkki- ja sokerimassaa. Osan värjäsin itse geelielintarvikeväreillä (pastaväreillä) tarvitsemiini väreihin. Porkkanat ten käsin, rullasin oranssia vaahtokarkkimassaa porkkanan malliseksi ja tein vihreästä massasta pienen osan lehtiä varten. Tein reiän porkkanan yläpäähän, painoin siihen vihreän osan kiinni, painelin sen veitsellä litteäksi ja leikkasin siihen lehtiä. Punaiset ja pinkit piennehköt sydämet on tehty silikonimuotilla. Painelin massaa muottiin ja painelin valmiit kuviot ulos (jos massa tarttuu muottiin, käytä hiukan tomusokeria tai maissitärkkelystä apuna).Vihreät lehdet on ejektorilla varustetulla lehden mallisella painomuotilla tehtyjä, eli kaulittuun levyyn painetaan lehtimuotti ja sitten painetaan ejektoriosa alas, jotta saadaan lehtisuonien kuviot. Muotoilin niitä hiukan käsin, jotta eivät ole ihan tasaisesti. Perhoset tehty samalla tavalla, perhosmuotilla. Ne kuivatin niin, että siivet jäävät hiukan koholle. Pinkit isommat sydämet otettu kaulitusta levystä minikokoisella keksi-/piparimuotilla. Pinkit pienet ruusut on käsin rullattu pinkistä suikaleesta, joka on toisesta päästä leveämpi kuin toisesta.

Huomenna ajattelin leipoa cookiesit, koska ne säilyvät hyvänä ilmatiiviissä rasiassa. Ajattelin tehdä kolmea erilaista cookieta. Osassa suklaapalojen lisäksi päällä ranskanpastilleja, osassa Daim -rakeita ja osassa suklaata ja Omar -karkkeja paloiteltuna. Voisin laittaa niistä myöhemmin ohjetta tänne blogiini.

Muut leivonnat teen perjantain/lauantain aikana. Eli voipi olla, että nyt lähipäivät menee aika tiukasti noissa Ravintolapäivän valmisteluissa. Laittelen jotain valmistelujen osalta kyllä Facebookiin, vaikken kerkiäisi tänne blogiin päivitellä ohjeita. Esim. kuvia Ravintolapäivää varten tehdyistä leivonnaisista tulossa ainakin tänne Facebookin tapahtumasivulle https://www.facebook.com/events/1381295652092847/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti