torstai 7. marraskuuta 2013

Suklaatartaletit


Tuhtien suklaatartalettien koristeeksi lisäsin osaan murskattuja pistaaseja ja osaan kotimaisia pakastevadelmia. Vadelmaversio oli oma suosikki, koska se raikasti mukavasti tuhdin suklaista tartalettia ja lisäsi siihen kivan vadelman maun, kuitenkaan peittämättä suklaan makua liikaa.

Minulla ei ole tartalettivuokia ja tein nämä muffinsipellin syvennyksissä. Tämä oli testierä itselle, joten en kauheasti hifistellyt myöskään tartalettien reunojen kanssa, kuten kuvasta näkyy. Halusin nyt lähinnä testata makumaailmaa. Ohjeessa ei lukenut, kuinka monta tartalettia ohjeesta tulee, ja itsellä kävi sitten niin, että pohjia tuli suhteessa ihan liikaa täytemäärään. Pohjaosia muffinsipellin syvennyksiin tuli minulla 24+ kpl, ja täyte riitti vähän yli puoleen, kun sitä hiukan pihisteli. Jälkiviisaana voisin todeta, että pohjaosat olisi kannattanut jättää paksummaksi ja matalareunaisemmaksi, jotta täyte olisi riittänyt paremmin.Varmaan myös jos olisi ollut erilaiset vuoat, tilanne olisi toinen. Katsoin uudestaan alukeperäistä ohjetta ja tosiaan siinä oli selkeästi paksummat pohjat.

Ohjeen nappasin Koko Suomi Leipoo -sivuilta. Ohje on Sami Granrothin käsialaa.Laitan nyt tähän ohjeen suoraan, kuten se on alkuperäisessä muodossa

SUKLAATARTALETIT

Pohjat:
200 g jauhoja
70 g tomusokeria
100 g voita
30 g kananmunaa

Täyte/Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata, 60-70 %
50 g maitosuklaata
75 g kermaa
5 g tärkkelyssiirappia
25 g suolatonta voita

Tee ensin pohjat. Nypi voi + kuivat aineet sekaisin. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita hetkeksi kylmään. Kaulitse pieniin muotteihin ja paista 180-asteessa n. 10 minuuttia.

Keitä täytettä varten kerma+tärkkelyssiirappi. Kaada suklaan joukkoon ja muodosta emulsio. Kun seos jäähtynyt noin 40-asteiseksi, lisää joukkoon pehmeä voi. Kaada jäähtyneisiin pohjiin. Anna hyytyä.

Itse jouduin hiukan lisäämään kananmunaa ohjeen määrästä. Jauhojen kosteuspitoisuushan vaihtelee aika paljon, ja minulla olisi jäänyt liian ryynimäiseksi tuolla kananmunamäärällä. Käytin itse tummana suklaana 74 %:sta tummaa suklaata. Jos teen uudestaan näitä, käytän joko hiukan miedompaa suklaata tai kokeilen laittaa maitosuklaata suhteessa tummaan suklaaseen hiukan enemmän. Tummissa suklaissa on huimasti makueroja myös. Jos pidät tumman suklaan mausta, näissä oli voimakas suklaan maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti