tiistai 18. helmikuuta 2014

Broileri-nuudelikeitto


Arkena on joskus ruoalla kauhea hoppu ja silloin turvaudun osittain valmiisiin ainesosiin, jotta ruoka saadaan nopeasti pöytään. Kuten tässä keitossa pakaste wokvihanneksiin ja valmiiseen punaiseen Thai currytahnaan. Meillä ei kuitenkaan syödä eineksiä (paitsi ehkä 2 kertaa vuodessa maksalaatikkoa), enkä koskaan osta esimerkiksi valmiiksi marinoitua kalaa tai lihaa. Tämä keitto valmistuu nopeasti, vaikka ainesosia onkin aika paljon, ja sen tulisuutta voit säädellä tuon punaisen Thai currytahnan määrällä.

BROILERI-NUUDELIKEITTO (n. 6:lle hengelle)

1,7 l vettä
n. 3 tl punaista Thai currytahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
3 kaffirlimen lehteä (kuivattuja, löytyy markettien maustehyllyistä)
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1/2 dl + 1 rkl soijakastiketta
4 rkl Thai kalakastiketta
4 rkl miriniä (japanilaista makeaa riisiviinietikkaa, marketeissa yleensä sushi -tuotteiden lähellä)
3 rkl Kookospalmusokeria tai palmusokeria hiukan vähemmän (fariinisokerikin käy hätätilanteessa)
3 broilerin rintafilettä tai vastaava määrä broilerin filesuikaleita
1/2 ruukkua korianteria (jätä muutama lehti annosten koristeluun)
6 lehteä basilikaa

n. 200 g itämaisia pakaste wokvihanneksia (näissä oli soijapavun ituja, vesikastanjaa, paprikaa, purjoa, mustasientä, valkosipulin versoja...)
1 limen mehu
n. 75 g riisinuudeleita (= n. 1/3 225 gramman riisinuudelipaketista)

Mittaa isohkoon kattilaan vesi kiehumaan. Lisää Thai currytahna, sitruunaruohotahna, kaffirlimen lehdet, kuorittu ja raastettu inkivääri, soijakastike, kalakastike, mirini ja kookospalmusokeri. Anna kiehua ja paloittele sitten saksilla kiehuvaan liemeen broilerin rintafileet pienehköiksi paloiksi (tai lisää broilerin filesuikaleet, mikäli käytät niitä keittoon).

Anna kiehua n. 10 minuuttia. Poista sitten lusikalla keiton pinnalle muodostunutta vaahtoa.

Lisää hienonnettu basilika ja korianteri ja wokvihannekset ja anna kiehua n. 5 minuuttia.

Lisää lopuksi riisinuudelit ja purista vielä  limen mehu sekaan.  Anna kiehua vielä pari minuuttia, annostele lautasille ja ripottele koristeeksi muutama korianterinlehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti