lauantai 15. helmikuuta 2014

Nutella -boston, mustikkapullia ja PB -boston


Meidän perheessä on yksi Nutella -fani, jonka mielestä Nutella on hyvää jopa paahdetun ruisleivän päällä ;). Itse en ole maistanut Nutellaa ruisleivän kanssa, ei kuulosta kovin houkuttelevalta yhdistelmältä... Mutta bostonpullan täytteenä Nutella on hyvää.

Boston -pulla näyttää hyvältä näinkin, suoraan uunista ilman tomusokerikuorrutusta...


 mutta on tämä silti astetta herkumpi tomusokerikuorrutuksen kera sekä maultaan, että ulkonäöltään, eikö?


Kannattaisi aina tarkistaa ennen leipomaan ryhtymistä, että kaikkia tarvikkeita on tarpeeksi, ennen kuin alkaa leipomaan. Huomasin tuon asian (jälleen kerran), kun aloin leipomaan näitä pullia. Tarkoituksena oli tehdä 2 Nutella-kanelitäytteistä bostonpullaa, mutta koska perheen Nutellarohmu olikin syönyt Nutella -purkin sisällöstä oletettua enemmän, teinkin sitten kolmenlaisia pullia: Nutella-kaneli  bostonia, mustikkapullia ja Peanut Butter-suklaa bostonia.


NUTELLA -BOSTON, PB BOSTON JA MUSTIKKAPULLIA (2 bostonpullaa, pyöreiden vuokien halkaisijat 18 ja 20 cm sekä 9 kpl mustikkapullia)

2,5 dl kevytmaitoa
1 kananmuna (säästä puolet pullien voiteluun)
1 rkl kardemumma
1 dl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita/margariinia (huoneenlämpöistä)
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa (11 g)

Nutellabostoniin
n. 1 dl Nutellaa
n. 1,5 tl kanelia ripoteltuna levitetyn Nutellan päälle

Peanut Butter -bostoniin
Peanut Butteria n. 1/2 dl
20 g raastettua suklaata
3 rkl sokeria

Mustikkapulliin
n. 1 dl itsetehtyä mustikkahilloa
(tai kaupan paistonkestävää hilloa)

Lämmitä maito kädenlämpöistä lämpimämmäksi eli 42-asteiseksi. Tee taikina käsin taikinakulhossa tai yleiskoneessa.Sekoita kuivahiiva 3 desiin vehnäjauhoja  ja lisää maidon sekaan. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma ja sekoita.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan samalla alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa voi ja alusta taikinaa, jotta saat siihen varmasti kunnon sitkon ja pullista tulee kuohkeita. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja. Takina saa olla napakahkoa, mutta kuitenkin pehmeää. Pehmeästä taikinasta tulee maukkaimmat pullat. Kohota taikinaa muovilla/muovipussilla peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.

Leikkaa vuokien pohjalle leivinpaperista vuoan pohjan kokoiset pyöreät leivinpaperipalat ja voitele ne kevyesti.

Kumoa kohonnut taikina leivinpaperoidulle ja kevyesti jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kolmeen osaan, ja kauli 1 levy kerrallaan ohuehkoksi levyksi, kuten tekisit korvapuusteja.

Levitä jokaiselle levylle eri täyte ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa 2 levyä n. 3 cm paksuiksi paloiksi ja nostele palat leikkauspinta ylöspäin toiseen vuokaan nutella -pullat, toiseen PB -pullat. Pullat saavat olla hyvin harvasti vuoassa, koska ne nousevat melko paljon.

Leikkaa viimeinen levy n. 4 cm paksuiksi paloiksi ja nostele leikkauspinta ylöspäin pellillä oleviin paperivuokiin.

Peitä pullat leivinliinoilla ja kohota niitä puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen, kiertoilma 180-asteeseen.

Voitele mustikkapullat munalla ja paista niitä uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Laske paistoajan loppupuolella uunin lämpö 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen. Ota kypsät mustikkapullat pois, voitele bostonpullat ja paista niitä n.25 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä ja koristele ne sitten halutessasi tomusokerikuorrutuksella.


TOMUSOKERIKUORRUTUS (riittää kaikkiin pulliin)

1 rkl valkuaista
12 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita tasaiseksi, ja lusikoi kuorrutus pieneen pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota pullien päälle. Anna jähmettyä.

Minulla oli Peanut Butter -bostonissa vain 1 rkl sokeria ja se ei ollut tarpeeksi makeaa. Siksi muutin ohjeeseen sokerimääräksi 3 rkl. Korjasin makeuden puutetta ripottelemalla bostonin päälle vielä tomusokeria, se toimikin ihan hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti