maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kookos-mansikkakääretorttu (gluteeniton)


Kääretortut ovat nopeita ja helppoja leivonnaisia ja niitä voi varioida paljonkin. Tämä kääretorttu on gluteeniton, koska käytin leivonnassa kookosjauhoja, -hiutaleita sekä maissitärkkelystä. Kookos ja mansikat kävivät tässä hyvin makupariksi. Täytteessä on tuoreita mansikoita, Mascarponea, kermaa ja jogurttia. Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla mansikoista tehtyä tuoresurvosta, ohje täällä ja/tai tuoreita mansikoita.



KOOKOS-MANSIKKAKÄÄRETORTTU

3 kananmunaa
2 dl sokeria (hiukan vajaa)
1 dl kookosjauhoja
1,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl maissitärkkelystä (perunajauhokin käy)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl Mascarponea
2 rkl vaniljakreemijauhetta (minulla Sallisen)
2 rkl tomusokeria
3 rkl kreikkalaista jogurttia (tai turkkilaista)
n. 500 g tuoreita mansikoita paloiteltuna (jätä muutamia mansikoita koristeluun)

Koristeluun:
tomusokeria
mintunlehtiä

Laita uuni kuumenemaan 240-asteeseen, kiertoilma 220-asteeseen. Vuoraa  n. 30x40 cm kokoinen uunipannu leivinpaperilla ja suihkaise leivinpaperiin kevyesti vuokaspraytä.

Vatkaa yleiskoneessa tai kulhossa sähkövatkaimella kananmunia hetki hiljaisella nopeudella. Nosta sitten nopeutta ja lisää sokeria samalla hiljalleen sekaan. Vatkaa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele ne munavaahdon sekaan kevyesti nuolijalla nostellen.

Levitä taikina uunipannuun ja paista uunin keskitasolla n. 5-7 minuuttia.

Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle. Peitä kuuma pohja puhtaalla leivinliinalla ja anna sen jäähtyä.

Täyte:
Vatkaa yleiskoneessa tai kulhossa sähkövatkaimella kerma, Mascarpone, tomusokeri ja vaniljakreemiajuhe keskenään napakaksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi jogurtti sekaan.


Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja ripottele paloitellut mansikat päälle. Kääri torttu rullalle levinpaperia apuna käyttäen. Kookosjauho tekee tortusta helposti halkeilevan, mutta ei haittaa, vaikka siihen tulisi hiukan halkeamia, kun ripotat valmiin tortun päälle sihdin läpi tomusokeria.

Laita kääretorttu jääkaappiin vetäytymään ja mehustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Ripottele tarjolle laitettaessa tomusokeria sihdin läpi tortun päälle, leikkaa päädyistä palat pois, jotta saat siistit päädyt ja koristele torttu mansikoilla ja esim. mintunlehdillä.Tarjoa vielä lisänä halutessasi mansikoista tehtyä tuoresurvosta. Se käy hyvin tortun kanssa ja tortusta saa silloin esim. näppärän jälkiruoan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti