tiistai 21. huhtikuuta 2015

Meksikolainen kanakeittoTämän kanakeiton makumaailma vie Meksikon suuntaan. Tein tätä vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa, mutten varmasti viimeistä, koska tästä tykkäsi koko perhe. Itse olen ainoa, jonka mielestä lehtikaali on useimmissa muodoissa hyvää. Tässä keitossa lehtikaali upposi kaikille perheenjäsenille kuitenkin ihan hyvin. Sama muuten korianterin kohdalla. Minä olen jälleen ainoa meidän perheen korianterinystävistä, mutta tähän keittoon se sopi kaikkien mielestä hyvin. Eli vaikka kuuluisit niihin, joiden mielestä korianteri maistuu saippualle, eikä se kuuluisi mieliyrtteihisi, uskoisin, että tässä keitossa se uppoaisi sinullekin. Keiton pohjana on edellisen blogipostauksen monikäyttöinen nyhtökana/Pulled Chicken. Tähän käytetään sekä nyhtökanan kypsennyksestä ylijäänyt liemi että nyhtökanaa. Kun liemipohja ja nyhtökana on valmiina, itse keiton valmistus sujuu hujauksessa.

MEKSIKOLAINEN KANAKEITTO (n. 6:lle)

Vaihe 1:
2-3 lehtikaalin lehteä revittynä, kovat lehtiruodit poistettuna
n. 5 dl nyhtökanan kypsennyslientä (liemen+nyhtökanan ohjeet täältä)
1 tl kuivattua oreganoa
2 rkl kana-/lihafondia
1 rkl balsamicoa
2 tl soijakastiketta
1 tl savupaprikaa
1 tl jeeraa
n. 5 dl vettä
Srirachaa pieni tiraus
Punainen chili ohuina siivuina, siemenet ja välikalvot poistettuna
Mustapippuria, suolaa

Vaihe 2:
1 säilykepurkillinen/tetra maissia
1 säilykepurkillinen/tetra mustia papuja
n. 0,5 l nyhtökanaa 
3 kevätsipulin vartta renkaina
Reiluhkosti tuoretta korianteria
1,5 limen mehu

Tarjolle lisäksi:
Limenlohkoja
Créme Fraîchea
Tuoretta korianteria

Laita kattilaan nyhtökanan kypsennysliemi ja levy noin puolelle teholle. Lisää lehtikaali, oregano, kana-/lihafondi, balsamico, soijakastike, savupaprika, jeera, vettä n. 5 dl, sriracha ja chili ohuina siivuina, siemenet ja välikalvot poistettuna.

Huuhdo ja valuta siivilässä maissi ja mustapavut. Lisää ne keittopohjaan. Lisää vielä nyhtökana, kevätsipulirenkaat, tuoretta korianteria ja purista limen mehua sekaan. Anna kiehua pari minuuttia.

Kata tarjolle lisäksi limenlohkoja, Créme Fraîchea ja tuoretta korianteria, jotta jokainen voi lisätä niitä keittoonsa makunsa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti