tiistai 29. maaliskuuta 2016

Suklainen smoothiekulho


Pääsiäisherkuttelun jälkeen pieni kevennys on paikallaan. Kevennys ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ihania herkkuja voisi syödä, kunhan vain vaihtaa ne terveellisempiin vaihtoehtoihin. Tämä suklainen, vai pitäisikö sanoa kaakaoinen, smoothiekulho maistui herkulliselle, mutta on silti erittäin terveellistä. Tässä smoothiekulhossa on paljon aineosia, mutta kaikki aineosat, koristeita lukuunottamatta, laitetaan blenderiin ja surautetaan smoothieksi, joten tekeminen ei kauaa aikaa vie.

Pääsiäistä vietimme osittain appivanhempien luona Lappeenrannassa. Juhlimme samalla mieheni isän tasavuotissyntymäpäiviä, joten herkkuja ei arvatenkaan pöydästä puuttunut. Itse vein mukanamme mm.  mango-aprikoositäytekakun. Saatiin hyvät naurut, kun kakku oli "hiukan" kärsinyt uljetuksessa, kun kakun alla oleva kakkualusta oli päässyt luistelemaan pitkin poikin kylmälaatikossa olleessa kakkukuvussa. Vähän se kyllä itseä harmitti, kun olin ollut aikeissa tehdä kauniin kakun. Mutta eipähän se makua tietenkään muuttanut ja onneksi ei ollut muita syöjiä paikalla.

Takaisin smoothie -ohjeeseen... cashew -pähkinät, jotka antavat smoothieen paksua kermaisuutta, on ainoa aineosa, jolle tehdään jotain etukäteen. Ne liotetaan kylmässä vedessä, joko yön yli, tai pari tuntia ennen smoothien valmistusta. Maca -jauhe ja Opti-MSM -jauhe eivät kumpikaan kovin oleellisesti vaikuta smoothien makuun, ovat mukana lähinnä terveysominaisuuksiensa takia, joten ne voit halutessasi jättää pois.

SUKLAINEN SMOOTHIEKULHO (2:LLE)

1 dl liotettuja cashew -pähkinöitä
2 rkl Peanut Butteria (makeuttamatonta)
1 isohko jäinen banaani
2 tl Maca -jauhetta
1 tl OptiMSM -jauhetta
2 rkl raakakaakaota
1 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
3 taatelia (kivet poistettuna)
1 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Ripaus vaniljajauhetta

Koristeeksi:
Banaanisiivuja
Mulperimarjoja
Vadelmia
Kaakaonibsejä
Kookospähkinälastuja (luomu)

Laita cashew -pähkinät likoamaan n. 2 dl kylmää vettä, joko yön yli, tai pari tuntia ennen smoothien valmistusta.

Lataa valutetut cashew -pähkinät ja kaikki muut smoothien aineet blenderiin ja surauta tasaiseksi. Tarkista paksuus ja lisää tarvittaessa hiukan lisää mantelimaitoa. Lusikoi kahteen kulhoon ja koristele mieleiseksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti