Pääsiäisenä tulee usein herkuteltua aika raskaita ruokia. Silloin jälkiruoka voi olla hiukan pienempi ja kevyempi. Tässä jälkiruoassa yhdistyy moni perinteisesti Pääsiäiseen liitettävä maku, kuten rahka, sitruuna ja suklaa.
Itse tein tämän jälkiruoan hetken mielijohteesta, kun minulla jäi yli tämän Pääsiäiskakun teosta kakun täytteitä ja pääsiäsmunia oli sopivasti käsillä, kun niitä oli varattu Palmusunnuntain virpojia varten. Tarjoile suklaamunat munakupista tai esimerkiksi pienestä liköörilasista tai vastaavasta, jossa muna pysyy pystyssä. Jos et halua tehdä jälkiruokaa suklaamuniin, voit kerrostaa sen laseihin kerrosjäkiruoan tapaan. Suklaamuniin tehtäessä sitruunakiisseliä jää hiukan yli, mutta koska kiisselin sakeutukseen käytetään munaa perunajauhojen lisäksi, helpointa on tehdä koko annos, johon käytetään koko kananmuna.
Aloita jälkiruoan valmistus sitruunakiisselistä, jotta se ehtii jäähtyä ennen jälkiruoan kasausta.
VANILJAMOUSSEA + SITRUUNAKIISSELIÄ SUKLAAMUNISSA (n. 8:lle)
Suklaamunia, 1 per ruokailija
Sitruunakiisseli
2,5 dl vettä
0,5 dl sokeria + hiukan kiisselin päälle ripoteltavaksi
1,5 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
1 sitruunan mehu
0,5 (luomu)sitruunan raastettu kuori
hiukan keltaista pastaväriä
Vaniljamousse
1,5 liivatelehteä
1 rkl vettä
0,5 prk Flora Vanilla 12%
0,5 prk/125 g maitorahkaa
0,5 rkl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta/0,75 tl vaniljasokeria
0,5 prk/125 g maitorahkaa
0,5 rkl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta/0,75 tl vaniljasokeria
Leikkaa suklaamunista hattu pois ja ota yllätys varovasti pois, mikäli käytät yllätysmunia.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
Vatkaa vaniljamoussea varten kaikki täyteaineet vettä ja liivatelehtiä lukuunottamatta vaahdoksi sähkövatkaimella.
Kuumenna 1 rkl vettä mikrossa ja liuota siihen käsin kuivaksi puristamasi liivatteet. Sekoita vaniljamoussen joukkoon. Annostele vaniljamoussea suklaamuniin joko lusikalla tai pursotuspussin avulla. Älä täytä ihan täyteen, vaan jätä hiukan sitruunakiisselille tilaa.
Siirrä sitruunakiisseliä pieneen pakastepussiin, jonka kulmaan olet leikannut pienehkön reiän ja pursota siitä heti vaniljamoussen keskelle keltuainen, ennen kuin vaniljamousse alkaa hyytymään. Pursota sitä niin, että keltuaista menee pinnan lisäksi myös syvemmälle.
Minulta tulee vielä ainakin yksi suklainen pääsiäiskakkuohje blogiin ennen Pääsiäistä. Juhlat: Pääsiäinen tunnisteen alta löydät blogistani myös muita erityisesti Pääsiäiseen sopivia leivonnaisia, jälkiruokia ja ruokia.
Minulta tulee vielä ainakin yksi suklainen pääsiäiskakkuohje blogiin ennen Pääsiäistä. Juhlat: Pääsiäinen tunnisteen alta löydät blogistani myös muita erityisesti Pääsiäiseen sopivia leivonnaisia, jälkiruokia ja ruokia.
Tämä täytetty muna on kerrassaan loistava idea! Se on näyttävän näköinen jälkkäri pöydässä, vähän erilainen ja juuri sopivan kokoinenkin, ainakin jos on syönyt raskaasti.
VastaaPoistaKiitos Viikonloppukokki :). Tuosta tuli itseasiassa yllättävänkin paljon oikean kananmunan näköinen ;). Ja jos suklaata ei lasketa mukaan, niin jälkkäri on myös melko kevyt.
PoistaTosi suloisia! Ihanan värinen tuo "keltuainen" ;D
VastaaPoistaKiitos Taru :). Pieni keltaisen värin lisäys teki tosiaan just sopivan värin siihen ;)
Poista