tiistai 27. elokuuta 2013

Mantelitorttu mansikoilla ja Limoncello -kermalla


Tämän kokeilun tein parhaaseen mansikka-aikaan. En muistanutkaan, että nappasin tästä kuvan. Hembakat -lehdestä löytyi tämä ohje, ja kun kaapissa oli edelliseltä Italianmatkalta tuotua Limoncello-likööriä, päätin kokeilla tätä ohjetta. Tässä siis hiukan jälkijättöisesti tästä ohje blogiin. Tosin kyllä ainakin viimeksi kauppareissulla vielä löysin kotimaisia mansikoita myynnistä.

Erittäin helppo ja nopea ohje. Ohjeessa mainitaan, että ellei ole tai ei halua laittaa Limoncelloa, sen voi korvata esim. sitruunamehulla.

MANTELITORTTU LIMONCELLO-KERMALLA JA MANSIKOILLA (8-10 PALAA)

400 g mantelimassaa
200 g voita, huoneenlämpöistä
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja

Limoncello-kerma
3 dl vispi-/kuohukermaa
1 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)
2-3 rkl Limoncello-likööriä
itse lisäsin vielä 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun
n. 1 litra mansikoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta mantelimassa karkeaksi.

Vispaa voi ja mantelimassa sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
Kääntele sekaan vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Itse käytin irtopohjavuokaa ja laitoin vuoan pohjalle leivinpaperia ja voitelin kevyesti.

Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna torttuosan jäähtyä.

Vispaa kerma tomusokerin (ja vaniljasokerin) kanssa. Kun kerma on kuohkeaa ja kiinteää, lisää Limoncello ja sekoita se kermaan.

Levitä torttuosan päälle ensin Limoncello-kerma ja lisää sitten puoliksi tai neljäsosaan leikatut mansikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti