torstai 2. tammikuuta 2014

Pikkuleivät vaahterasiirappivoitäytteellä

Tein jokin aika sitten pannukakkuja, joiden  lisäkkeeksi tein vaahterasiirappivoita. Meillä jäi vaahterasiirappivoita yli, joten päätin hyödyntää sitä johonkin muuhunkin. Loppu vaahterasiirappivoista päätyi näiden pikkuleipien väliin. 




PIKKULEIVÄT VAAHTERASIIRAPPIVOITÄYTTEELLÄ (n. 50 kpl)

150 g voita

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3/4 dl sokeria
1 dl kuohukermaa (aavistus vajaa)

Sulata voi mikrossa tai levyllä kattilassa ja jätä se hetkeksi jäähtymään.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten kerma ja sekoita. Lisää vielä sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi


Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin viilentymään noin 45 min - tunniksi tai kunnes se on kiinteää.


Laita uuni kuumenemaan 190 -asteeseen, kiertoilma 170 -asteeseen. Leivinpaperoi valmiiksi pari peltiä.



Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä pyöreällä muotilla (pieni lasikin käy, ellei sinulla ole varsinaista muottia) pikkuleipiä. Jos taikina tuntuu tässä vaiheessa liian pehmeältä ja tarttuvalta, lisää hiukan jauhoja.


Nostele pikkuleivät leivinpaperoiduille pelleille. Voit laittaa ne hyvinkin lähekkäin, koska pikkuleivät eivät leviä uunissa.



Paista 190 -asteessa, kiertoilma 170 -asteessa n. 12 minuuttia tai kunnes saavat hiukan väriä reunoihin. Kiertoilmauunilla voit paistaa pari-kolme peltiäkin kerrallaan, tavallisessa uunissa kannattaa paistaa pelti kerrallaan.

Anna jäähtyä ennen täyttöä.



Tässä keksit ennen koristelua. Ihan hyviä näinkin, mutta koristelu tekee näistä kivemman näköisiä ja pikkuleivät ovat astetta maukkaampia, kun tulee vielä lisämakua koristeesta

Tee sillävälin vaahterasiirappivoi täytteeksi:


Tämän vaahterasiirappivoin ohjee on alunperin Maple Syrup Producers/Maple Butter -ohje.

VAAHTERASIIRAPPIVOI
1 dl voita, huoneenlämpöistä
1/4 dl vaahterasiirappia

Vatkaa sähkövatkaimella kunnolla sekaisin, kunnes saat kuohkeaa vaahterasiirappivoita. 

Huomasin muussa yhteydessä, että vaahterasiirapeissa on aika paljon makueroja. Tässä käytin Maple Joe -nimistä vaahterasiirappia, joka oli tähän mielestäni hyvää, antaen tarpeeksi vaahterasiirapin makua.

Levitä veitsellä yhdelle pikkuleipäpuolikkaalle ja ja paina toinen pikkuleivän puolikas päälle.

Koristelu:
n. 50 g tummaa suklaata

Lisäksi esim. jotain/joitain näistä:


Saksanpähkinänpuolikkaita 

Pecanpähkinöitä
Rouhittuja pistaasipähkinöitä

Polkagris -murskaa
m&m suklaakarkkeja (minulla m&m Crispy -karkkeja)
tai jotain muuta koristeeksi sulatetun suklaan päälle

Sulata suklaa puoliteholla mikrossa suoraan vaikka pienessä minigrip -pussissa. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota täytetyn pikkuleivän keskelle suklaata pieni pyörylä. Paina valitsemasi koriste suklaaseen kiinni ja anna jähmettyä.


Säilytä pikkuleivät jääkaapissa suljetussa rasiassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti