keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Nopea mustikkapaistos, makulisänä kookos & muscovado

Mustikkapaistos on tuttu jälkiruoka, mutta näiden mustikkapaistosten maku poikkeaa hiukan perinteisestä, koska niissä on myös kookosta ja tummaa muscovadoa. Erittäin helppo ja nopeahko jälkiruoka, jonka voit tehdä joko suoraan annosvuokiin tai isompaan vuokaan, josta jokainen voi ottaa itselleen sopivan annoksen. Lisukkeeksi käy hyvin esimerkiksi jäätelö tai vaniljakastike.



Tähän aikaan vuodesta pakastimen kätköistä otetut kotimaiset mustikat ovat loistavaa superfoodia. Mustikat ovat todella terveellisiä ja lisäksi monikäyttöisiä. Pakastimemme oli jo tyhjentynyt mustikoista, mutta saimme appivanhemmiltani lisää viime satokauden mustikoita. Aivan mahtavaa, kiitos M&U!

Pakastetuista kotimaisista mustikoista irtoaa aika paljon nestettä, mutta ohjeessani hillo-marmeladisokeri kiinteyttää mustikat sopivasti samalla ne makeuttaen. Jos teet tätä kotimaisten mustikoiden satoaikaan, hillo-marmeladisokeria tarvitsee varmaan laittaa hiukan vähemmän, koska tuoreet mustikat eivät ole niin vesipitoisia ja ne ovat makeampia kuin pakastetut mustikat.

MUSTIKKAPAISTOS (6:lle hengelle joko annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan)

350 g kotimaisia pakastemustikoita
5 rkl hillo-marmeladisokeria

Muruseos:
100 g voita, sulatettuna
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl tummaa muscovado -sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 215-asteeseen, kiertoilma 195-asteeseen.

Voitele kevyesti 6 annosvuokaa tai  yksi isompi uunivuoka. Sulata voi joko mikrossa tai levyllä kattilassa.

Sekoita voin sekaan kaikki muruseoksen aineet, eli kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, muscovado ja vaniljasokeri.

Sekoita jäisten kotimaisten pakastemustikoiden sekaan hillo-marmeladisokeri ja lusikoi seos tasaisesti annosvuokien pohjalle tai yhteen suurempaan vuokaan.

Annostele muruseos mustikkaseoksen päälle.


Paista uunin keskitasolla 215-asteessa, kiertoilma 195-asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes muruseos on kauniisti ruskettunut.

Syö lämpöisenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Mustikoiden sijaan voi toki käyttää esimerkiksi muita marjoja, pilkottuja omenia (ehkä kaneliripauksella maustaen), päärynöitä (inkivääri kävisi hyvin päärynän kanssa), nektariineja, raparperia jne., sokerin määrää sopivaksi säätäen. Ja jäätelön tai vaniljakastikkeen sijaan lisukkeeksi käy vaikka turkkilainen jogurtti sellaisenaan tai kevyesti makeutettuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti