keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Superhelppo vaniljajäätelö ilman jäätelökonetta


Hyvärakenteista jäätelöä on superhelppo tehdä ilman jäätelökonettakin kondensoidun maidon ansiosta. Kondensoitu maito on todella makeaa, joten halusin tasapainottaa jäätelön makeutta lisäämällä seokseen Mascarponea. Jäätelöstä tuli tosi hyvää ja sen rakenne oli erinomainen. Lisäksi jäätelön teossa menee noin 5 minuuttia, tosin sen jälkeen jäätelö pitää kyllä jäädyttää pakastimessa useamman tunnin. Suosittelen kokeilemaan!


VANILJAJÄÄTELÖ (n. 1,5 L jäätelöä)

1 prk Flora Vispiä
3 tl vaniljasokeria
1 prk Mascarponea
1 tölkki kondensoitua maitoa

Vatkaa Flora Vispi ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää Mascarpone ja vatkaa vielä hetki. Sekoita lopuksi sekaan kondensoitu maito. Done!

Jäätelöseosta tulee näistä aineosista n. 1,5 litraa. Tarvitset siis ison kannellisen rasian tai kaksi pienempää. Lusikoi seos rasiaan ja pakasta, kunnes jäätelö on kiinteytynyt sopivaksi. Jäätelön kovettumiseen menee useampi tunti. Jos sinulla on kiire saada jäätelö tarjoilukuntoon, käytä matalia rasioita, joissa jäätelöä on ohut kerros. Silloin jäätelö kiinteytyy paljon nopeammin tarjoilukuntoon.

Tein omasta jädestäni osasta jäätelöpuikkoja ja osan lusikoin kannelliseen rasiaan. Minulla oli Tupperin vanha jätskipuikkomuotti, jolla saa kerrallaan tehtyä neljä jäätelöpuikkoa. Jäätelöseos on sen verran tukevaa, että siihen sai  heti muottien täyttämisen jälkeen painettua puiset jäätelötikut. Ripottelin vielä kantaosaan strösseliä ennen pakastusta.

Seoksessa oleva Mascarpone antaa kivan makulisän jäätelöön, mutta toki tätä perusseosta voi maustaa monin tavoin, jos haluat tehdä erimakuisia jäätelöitä. Varmaan joitain makuvariaatioita tulee näkymään jossain vaiheessa blogissanikin, sen verran helppoa ja hyvää tämä jäätelö on.  Miltä kuulostaisi esim. mansikkajäätelö, jossa on ihania kotimaisia mansikoita, kun kotimaiset auringonkypsyttämät mansikat ovat parhaimmillaan. NAM! Kesää ja aurinkoa odotellessa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti