lauantai 6. syyskuuta 2014

Helppo ja nopea omenapaistos
Paistokset ovat nopeita jälkiruokia ja niihin käyvät hyvin monenlaiset hedelmät ja marjat. Nyt kotimaisten omenien aikaan siitä saa nopean ja herkullisen päätöksen aterialle vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Paistokseen käyvät hyvin myös esimerkiksi puolukat, persikat, nektariinit jne., tosin osan kanssa jättäisin kanelin silloin pois ja makeiden hedelmien & marjojen kanssa kannattaa vähentää sokerin määrää.

Sokerin määrää kannattaa säätää omenalajikkeesta riippuen, tämän paistoksen tein Valkeista Kuulaista, jotka ovat melko makeita. Happamien omenien kanssa kannattaa hiukan lisätä sokerin määrää.

HELPPO JA NOPEA OMENAPAISTOS (6:lle hengelle)

hiukan voita vuoan voiteluun
6-7 kotimaista omenaa
110 g voita, sulatettuna
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl mantelijauhoja
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria

2 rkl vaaleaa siirappia

Laita uuni kuumenemaan 210-asteeseen, kiertoilma 195-asteeseen.

Voitele uunivuoka, johon paistoksen teet voilla. Sulata paistokseen tuleva voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita siihen muut aineet omenia ja vaaleaa siirappia lukuunottamatta.

Pese omenat, mutta kuori omenat vain mikäli omenalajikkeesi on hyvin kovakuorinen. Paloittele omena pienehköiksi kuutioiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan.

Kaada muruseos omenapalojen päälle ja tasoittele pinta lusikalla. Valuta päälle vielä vaaleaa siirappia raidoiksi.

Paista uunin alatasolla, kunnes paistos ruskistuu kauniisti, eli noin 30 minuuttia keskimäärin. Omenalajikkeesta riippuen kypsyminen vie hiukan eri ajan. Omenpalojen tulisi kuitenkin pehmetä eikä jäädä koviksi.

Nauti lämpimänä esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti