maanantai 29. syyskuuta 2014

Jenkkityyliset omenapannarit + suolakaramellikastike




Kotimaisten omenien sesonki jatkuu edelleen ja samoin näköjään blogissani omenaa sisältävät ohjeet. Jos olet seurannut blogiani, olet varmaan huomannut, että kinuski ja suolakaramellikastike kuuluvat omiin suosikkeihini. Näissä jenkkityylisissä pannareissa kotimaiset omput ja suolakaramellikastike muodostavat kauniin makuliiton. Kun pannaritaikinaan tulee vain pikkuriikkisen sokeria ja omeniin ei ollenkaan, ne taittavat mukavasti suolakaramellikastikkeen makeutta. Tietty annoksen makeus riippuu myös siitä, paljonko lorottelet suolakaramellikastiketta annokseesi.

Näitä tehdessäni mietin, että tämäntyylisiä pannareita voisi kokeilla tehdä myös korvaamalla omenakuutiot omenasoseella, tosin lisäämällä jo taikinaan tuota omenasosetta. Minulla on tänä vuonna sen verran reilusti omenasosetta, kiitos mukavien naapurien, joilta sain omppuja, että voisin kokeilla joku kerta... Tosin nuo sopivasti pehmenneet omenapalat olivat kyllä kivoja sattumia pannareissa.

JENKKITYYLISET OMENAPANNARIT (n. 10 kpl)

Omenakuutiot:
4 kotimaista omenaa
2 rkl voita
1/2 tl kanelia

Pancakes:
3 kananmunaa
3,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta tai 1,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl öljyä

Lisukkeeksi:
Suolakaramellikastiketta/Salted Caramel Sauce, ohje täällä


Tee ensin suolakaramellikastike. Kastiketta jää varmaan hiukan yli, mutta se käy mahdottoman moneen paikkaan, yksinkertaisimmillaan esim. hedelmien tai jäätelön kastikkeeksi.

Suolakaramellikastike jähmettyy jäähtyessään aika paljon, joten sitä kannattaa tarvittaessa lämmittää hetki mikrossa, jolloin saat sen taas juoksevaksi.

Omenakuutiot:
Pese omenat ja kuutioi hedelmäliha sokeripalaa pienemmiksi kuutioiksi. Laita palat sitä mukaan pannulle ja lisää voi sekä kaneli. Kuumenna pannulla omenakuutioita välillä sekoitellen, kunnes ne pehmenevät. Älä kuitenkaan päästä niitä ihan mössöksi. Eri omenalajikkeet kypsyvät eri ajassa, minulla kesti vain noin 5 minuuttia. Nosta pois levyltä ja jätä odottamaan.

Pannarit/Pancakes:
Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Lisää sokeri, suola ja vanilja.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne vähitellen maitoseokseen, samalla kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi taikinaan öljy. Taikinan kuuluu olla melko paksua.

Kuumenna pinnoitettu pannu ja paista Pancakes -taikinasta noin 10 sentin paksuisia pannareita laittamalla kauhallinen taikinaa pannuun ja ripottelemalla  heti taikinan päälle omenakuutioita. Anna paistua noin minuutti ja käännä ja paista toista puolta hiukan lyhyempi aika. Älä pidä levyä liian kovalla, jotta pannarit ehtivät kypsyä, ennen  kuin tummuvat liikaa. Koska taikinassa on rasvaa, pannuun ei siis tarvitse laittaa rasvaa näitä paistaessa, varsinkin kun  taikina on niin jämäkkää.

Pinoa pannarit lautaselle torniksi. Minulla tuli 12 kpl noin 12 senttiä halkaisijaltaan olevaa pannaria tästä taikinamäärästä.

Ripottele lautaselle loput omenakuutiot ja kaada suolakaramellikastiketta pinon päälle. Laita suolakaramellikastiketta myös tarjolle kaatonokalliseen pieneen kannuun, niin jokainen voi lisätä annokseensa sopivan määrän sitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti