sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Frozen bananas - Jäädytetyt banaanipuikotBanaani on uskomattoman monipuolinen hedelmä. Siitä saa tehtyä tuoreena kaikenlaista ihanaa, mutta myös jäädytetyistä banaaneista saa ihania herkkuja, joita voi syödä hyvällä omallatunnolla ja vähemmillä kaloreilla.
Frozen bananas ei ole todellakaan mikään uusi keksintö, vaan jo 1940 vuoden hujakoilla avattiin ensimmäinen Frozen bananas -koju Kaliforniassa Don Phillipsin toimesta, joka sai myöhemmin lisänimen Frozen bananas king.

Frozen bananas on helppo ja nopeatekoinen, mutta tarvitset siihen kypsiä banaaneja, joiden kuoressa pitää olla jo minimissään jonkun verran ruskeita pilkkuja. Muuten rakenne ja maku on ihan toisenlainen, mitä tarkoitus.

Minä pilkoin pienehköt banaanit kolmeen osaan, jolloin niistä tuli mukavia pikkuherkkuja. Kuorrutuksessa käytin puolet 74 %:sta tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata sekä hiukan kookosöljyä. Jäiseen banaaniin suklaakuorrutus jähmettyy per heti. Maun mukaan päälle voi sitten ripotella pähkinämurskaa, strösseleitä, kuivattuja murskattuja hedelmiä tai vastaavaa.

FROZEN BANANAS - JÄÄDYTETYT BANAANIPUIKOT

KYPSIÄ banaaneja (yhdestä banaanista saa 2-3 banaanipuikkoa)
Jäätelötikkuja tai vastaavia

Kuorrutus:
50 g tummaa suklaata (74 % kaakaopitoisuus)
50 g maitosuklaata
2 rkl kookosöljyä

Koristeluun esim. jotain/joitain seuraavista:
Pistaasirouhetta
Pähkinärouhetta
Strösseleitä
Mysliä
Pilkottuja pakastekuivattuja mansikoita
Rice Krispies -muroja

Leikkaa kuoritut banaanit 2-3 osaan ja paina niihin varovasti jäätelötikut tai vastaavat niin, että jäätelötikusta jää noin puolet banaanista ulos. Laita pakastimeen peitettynä jäätymään pariksi tunniksi (tai kauemmin).

Kuorrutus ja koristelu:
Laita suklaat paloiteltuna mikronkestävään kulhoon ja lisää sekaan kookosöljy. Kuumenna mikrossa täydellä teholla ensin 40 sekuntia ja sekoita sitten välillä. Jatka kuumennusta 20 sekunnin jaksoissa aina välillä sekoittaen, kunnes seos on juoksevaa.

Anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi, ennenkuin dippaat siihen jäiset banaanit.

Valmistele valitsemasi koristeet esim. rouhimalla pähkinät. Kannattaa laittaa ne laakealle lautaselle, jos haluat kierittää kuorrutetun banaanin koristeessa. Tai voit ripotella koristeet per heti kuorrutetun banaanin päälle.

Ota tarjotin tai iso lautanen ja laita sille leivinpaperi. Ota jäätyneet banaanit pakastimesta ja dippaa banaani kerrallaan sulaan suklaakuorrutukseen. Koska banaani on jäinen, kuorrutus jähmettyy lähes samantien.

Jos haluat koristella banaanit, ripottele/kieritä kuorrutettua banaania valitsemassasi koristeissa heti. Suklaakuorrutus jähmettyy niin nopeasti jäisen banaanin päälle, että tässä pitää toimia nopeasti. Laita kuorrutettu ja koristeltu banaani leivinpaperin päälle.

Toista kaikkien banaanien kanssa sama ja laita sitten banaanit vielä pakastimeen noin tunniksi (tai kauemmaksi aikaa).

Jäädytettyjä banaanipuikkoja voi säilyttää pakastimessa valmiina herkkuketkeä varten. Kannattaa kuitenkin antaa sen hetken lämmetä huoneenlämmössä, jotta sen rakenne on parhaimmillaan nautittaessa.

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea! En ollut ennen kuullutkaan moisesta. Ihan nauratti, kun näin nämä! Helppoja, hyviä ja hauskoja herkkuja kesäkuumalla :) Pakkohan näitä on kokeilla, kun jo lapsillekin näytin sun kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on se banaani ihme hedelmä, kun se taipuu niin moneen :-). Kannattaa kokeilla, mutta tosiaan tarpeeksi kypsiä banaaneja pitää olla näihin.

   Poista
  2. Kokeilin näitä tänään ja tykättiin tosi paljon! Lapset söi kaikki vaikkakin aika isoja paloja vahingossa tein. Meinaan tehdä lähiaikoina lisääkin ;)

   Poista
  3. No kiva, että perheelle maistui :). Nämä kun on kohtalaisen terveellistä herkkua kuitenkin.

   Poista