torstai 17. huhtikuuta 2014

Vaniljacupcaket vanilja- ja limekuorrutuksella



Huomasin, etten ole laittanut blogiini "peruscupcaken" eli vaniljacupcaken ohjetta, vaikka cupcake -ohjeita blogistani löytyykin aika paljon. Päätin siis samantien korjata asian. Nyt pääsiäisen lähestyessä tuikkasin cupcakeihin koristeeksi Jelly Beanejä.

Jos haluat, voit kuorruttaa cupcaket vain yhdellä kuorrutuksella tai molemmilla. Pohjana limekuorrutuksessa on sama vaniljakuorrutus, jota on maustettu limenmehulla ja -kuorella ja lisätty pieni ripaus vihreää elintarvikeväriä.

VANILJACUPCAKES (12 KPL)

Cupcaket:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

2 kananmunaa
1 dl + 1 rkl sokeria
1 dl (rypsi)öljyä
2 dl maitoa

Vaniljakuorrutus:
75 g voita, huoneenlämpöistä
n. 5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa

Limekuorrutus:
lisää vaniljakuorrutukseen makusi mukaan (luomu)limenkuorta ja -mehua
Jos kuorrutat noin puolet limekuorrutuksella, sopiva määrä on kutakuinkin 1/2 limen kuori ja mehu
ripaus vihreää elintarvikeväriä (pastaväri paras, muukin käy)

Cupcaket:
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunat, sokeri, öljy ja  maito.

Yhdistä kuivat aineet märkiin erissä kevyesti nostellen mielellään siivilän läpi.

Lusikoi/pursota taikina muffinsipellin syvennyksiin, joihin olet laittanut paperiset muffinsivuoat, hiukan yli puolenvälin. Tai käytä tukevia paperisia muffinsivuokia suoraan tavallisella pellillä.

Paista cupcakeja n. 17 minuuttia, tai kunnes cupcaken pintaa kevyesti sormella painaen se tuntuu kimmoisalta ja palautuu heti muotoonsa. Voit myös kokeilla tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, on cupcake kypsä.

Ota kypsät cupcaket uunista ja anna niiden olla 5 minuuttia muffinsipellin syvennyksissä. Nosta ne sitten jäähtymään loppuun ritilälle ennen kuorrutusta.

Kuorrutus:
Kuorruta jäähtyneet cupcaket vain toisella tai molemmilla kuorrutuksilla.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kunnolla kuohkeaksi ja vaaleaksi esim. sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri erissä joukkoon ja jatka vatkaamista.  Mausta seos vaniljalla ja lisää jääkaappikylmä tuorejuusto joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kuohukermaa ja vatkaa vielä hetki kuohkeaksi.

Jos haluat tehdä myös limekuorrutusta,pese lime hyvin ja  lisää valmiiseen vaniljakuorrutukseen raastettua (luomu)limenkuorta ja -mehua sekä ripaus vihreää elintarvikeväriä. Sekoita/vatkaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä hiukan tomusokeria.

Ei hätää, jos kuorrutuksesta tulee liian löysää tai paksua. Voit tarpeen mukaan lisätä hiukan tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää ja vastaavasti tilkan kermaa, mikäli kuorrutus on mielestäsi liian paksua.

Minä pursotin kuorrutuksen pursotinpussin ja tyllan avulla tähtityllalla , mutta yhtälailla voit levittää kuorrutuksen veitsellä tai esim. pursottaa sen pakastepussin avulla, jonka kulmaan olet leikannut reiän. Pursottaessa kuorrutusta kuluu aina enemmän, eli jos levität kuorrutusta veitsellä, sinulla jää tästä kuorrutusmäärästä varmaan hiukan kuorrutusta yli.

Koristele kuorrutetut cupcaket haluamallasi tavalla. Kuvissa helppo ja nopea koristelu, paina kuorrutukseen Jelly Bean -karkkeja. Osaan olin ripotellut myös vaaleanvihreää värisokeria ennen Jelly Beanejä.


Säilytä ylijääneet cupcaket jääkaapissa, mutta ota ne mielellään hiukan ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jolloin niiden maku ja rakenne on parhaimmillaan.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti