sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lemon Merinque Cupcakes

Lemon  Merinque Cupcakesit sopivat hyvin vaikka pääsiäisen kahvipöytään. Niissä on raikas sitruunanmaku täytteenä käytetyn Lemon Curdin ansiosta, jota kuorrutuksessa käytetty marenki sopivasti pehmentää.


Cupcakeissa on kuorrutuksena sveitsiläinen marenki, joka vatkataan vesihauteessa ja sen jälkeen marenki vatkataan vielä kylmäksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella kulhossa, ennen cupcakien päälle pursottamista. Pyöreäpohjainen teräskulho on esimerkiksi todella hyvä tähän tarkoitukseen. Silloin kulhon pohja ei ainakaan vahingossa kosketa kattilan vettä.


Tässä jo kuorrutetut cupcaket odottavat marengin ruskistamista. Marengin voi  ruskistaa kevyesti joko tohottimella tai uunissa grillivastuksien alla hetken.


LEMON MERINQUE CUPCAKES (n. 12 kpl)

Cupcaket:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

2 kananmunaa
1 dl + 1 rkl sokeria
1 dl (rypsi)öljyä
2 dl maitoa
1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori

Cupcakien päälle ennen kuorrutusta:
n. 1/2 dl Lemon curdia

Käytä valmista Lemon curdia tai tee itse. Löydät blogistani Lemon curd ohjeen täältä

Kuorrutus/sveitsiläinen marenki:
3 valkuaista
2 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 tl sitruunanmehua

Cupcaket:
Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen.

Sekoita vehnä- ja mantelijauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunat, sokeri, öljy, maito ja sitruunan raastettu kuori.

Yhdistä kuivat aineet märkiin erissä kevyesti nostellen.

Lusikoi/pursota taikina muffinsipellin syvennyksiin, joihin olet laittanut paperiset muffinsivuoat, hiukan yli puolenvälin. Tai käytä tukevia paperisia muffinsivuokia suoraan tavallisella pellillä.

Paista cupcakeja n. 17 minuuttia, tai kunnes cupcaken pintaa kevyesti sormella painaen se tuntuu kimmoisalta ja palautuu heti muotoonsa. Voit myös kokeilla tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, on cupcake kypsä.

Ota kypsät cupcaket uunista ja anna niiden olla 5 minuuttia muffinsipellin syvennyksissä. Nosta ne sitten jäähtymään loppuun ritilälle ennen kuorrutusta.

Sveitsiläinen marenki:
Voit tehdä cupcakien paistuessa niihin marenkikuorrutteen. Tavallistakin sokeria voit käyttää marengissa, mutta jotkut tavalliset sokerit ovat niin isokiteisiä, että ne eivät sula niin helposti ja marenkiin saattaa jäädä kokonaisia sokerikiteitä, jotka ratisevat hampaissa. Siro -sokerin kanssa tuota ongelmaa ei ole.

Laita valkuaiset, sokeri ja sitruunanmehu kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho vesikattilan päälle, jossa vesi poreilee hiljakseen. Älä anna kulhon pohjan koskettaa kiehuvaa vettä. Sekoittele/vatkaa valkuais-sokeriseosta koko ajan, kunnes sokerikiteet ovat liuenneet ja valkuaisseos on noin 60-asteista. Kokeile valkuaisseosta sormien välissä. Jos siinä on vielä sokerikiteitä, jatka kuumennusta ja vatkausta. Vatkaus onnistuu sekä käsivatkaimella, että sähkövatkaimella.

Siirrä seos yleiskoneeseen, jossa on pallovatkain ja vatkaa marenki kuohkeaksi ja viileäksi, noin 10 minuuttia. Tai vatkaa kulhossa sähkövatkaimella.

Cupcakien väliin:
Levitä Lemon curdia veitsellä cupcakien päälle ennen kuorrutusta tai tee cupcakeihin keskelle pieni kolo, johon laitat Lemon curdia ennen kuorrutusta.

Levitä tai pursota sitten  marenkia cupcakien päälle ja ruskista  marengin pintaa hiukan joko tohottimella tai uunissa hetki kuuman grillivastuksen alla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti