maanantai 2. syyskuuta 2013

Cake popseja
 Nämä Cake popsit on tehty saman ohjeen mukaan kuin aiemmat suklaa Cake popsit, kts. täältä

 http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2013/07/suklaa-cake-popseja.html

Erona aiempiin on vain koristelu. Olen käyttänyt ruskeaa, valkoista ja keltaista Candy Meltsiä ja Candy Dipsiä kuorrutukseen sekä monia erilaisia koristerakeita. Tein niin suuren määrän popseja tällä keralla, että myös kuorrutukseen käytin useampaa Meltsiä. Jos teet pienen erän, yhden värisellä kuorrutuksella pärjää loistavasti ja saa silti hyvinkin erilaisia Cake popseja, kun käyttää erilaisia koristeita.

VINKKI: Kun käytät Candy Meltsejä tai muita meltsejä kuorrutukseen, saattaa joskus olla, että melts on liian paksua, jotta saisit siistin ja tasaisen kuorrutuksen. Voit lisätä hiukan esim. rypsiöljyä sulatetun meltsin sekaan. Silloin saat juoksevamman melts-seoksen ja popsien dippaaminen onnistuu helposti. Laita vain ihan pieni määrä kerrallaan öljyä ja sekoita kunnolla ja tarkista paksuus. Tarvittaessa voit lisätä hiukan lisää öljyä.
Viimeksi kun näitä kuorrutin, jouduin joka väriin laittamaan hiukan öljyä, jotta sain siistiä kuorrutusjälkeä.
Mutta kuorrutusten paksuus vaihtelee aika paljon.

Suklaa käy myös kuorrutukseen, mutta käytän mieluummin meltsejä, koska ne jähmettyvät nopeasti ja kestävät myös lämpimässä suklaata huomattavasti paremmin.

Cake popsit ovat erityisesti lasten suosikkeja. Esim. lastenjuhlissa popsit voisi yksittäispakata valmiiksi sellofaaniin, ja antaa jokaiselle vieraalle kiitoslahjaksi.  Herkkubuffetissa vastaavasti ovat mukavia pieniä suupaloja. Kun tarjottavat ovat pieniä, jaksaa ottaa useampaa lajia herkkupöydästä. Nämä herkkupalat eivät myöskään tarvitse lautasta eivätkä lusikkaa.
Cake popsit voi tehdä päivä, pari ennen juhlia ja säilyttää kylmässä. Näin saat jaettua juhlavalmisteluja, eikä kaikkea tarvitse tehdä juhlapäivänä tai edellisenä päivänä.

Osa strösseleistä ja koristerakeista maistuu muultakin kuin vain sokerilta, eli myös niillä saa lisämakua ja vaihtelua popseihin. Esim. kirkkaanpunaiset koristerakeet maistuivat mansikalta, kelta-ruskeat strösselit banaanilta, kirjavat strösselit tuttifrutilta, isommat suklaapallot suklaalta. Nonparellit ovat aika kovia, eivätkä maistu juuri miltään, mutta niitä saa todella monen värisenä ja niistä voi tehdä tietenkin omiakin värisekoituksia esim. teemavärien mukaan.

Tässä vielä pari lähikuvaa popseista :-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti