keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Rocky Road


Rocky Road on todella helppo ja nopea tehdä. Oman maun mukaan sitä voi varioida hyvinkin paljon, mutta pääaineet ovat kuitenkin yleensä ainakin suklaa ja vaahtokarkit.

Pelkästä maitosuklaasta tehtynä siitä tulee ainakin minun makuuni liian makeaa, siksi laitankin siihen sekä maitosuklaata että tummaa suklaata.

ROCKY ROAD (n. 20 palaa)

400 g Fazerin sinistä maitosuklaata
100 g Lidlin 74 %:sta Bellarom tummaa suklaata
1,5 desiä Rice Krispies -muroja
n.150 g esim. Lidlin pähkinäsekoitusta, jossa saksanpähkinöitä, manteleita, cashewpähkinää, hasselpähkinöitä jne.
n. 1/2 pussia Haribon isoja vaahtokarkkeja, jossa pussissa sekä valkoisia että vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja

Jos käytät jotain miedompaa tummaa suklaata, voit laittaa sitä hiukan enemmän ja vastaavasti vähentää maitosuklaan määrää. Käyttämäni Bellaromin tumma suklaa on hyvin voimakkaan makuista, siksi sitä suhteessa aika vähän.
Ja toki muutkin vaahtokarkit käyvät, mutta minä tykkään, että leikatuissa paloissa näkyy sekä valkoista että vaaleanpunaista vaahtokarkkia.

Tein nämä Teeman pitkulaiseen tarjoiluastiaan, siihen pienempään, mutta oikeastaan minkälainen tahansa laakea astia käy. Mieluiten kuitenkin joko neliön tai suorakaiteen mallinen, jotta saat leikattua kauniita säännönmukaisia paloja. Vuoraa astian pohja tuorekelmulla niin, että tuorekelmu menee selkeästi vuoan reunojen yli.

Paloittele molemmat suklaat paloiksi muovikulhoon. Kuumenna mikrossa puoliteholla ensin 2 minuuttia ja sekoita. Kuumenna lisää puoliteholla vielä n. minuutti ja jatka tarvittaessa, kunnes suklaat ovat sulaneet.

Paloittele vaahtokarkit saksilla pienempiin paloihin, yksi noin neljään osaan ja laita ne isoon kulhoon. Paloittele pähkinöitä halutessasi hiukan ja lisää ne vaahtokarkkien päälle. Lisää Rice Krispiet joukkoon ja viimeiseksi sulatettu suklaa. Tai jos et halua laittaa Rice Kirispiesejä, laita vaikak pähkinöitä enemmän. Sekoita kaikki sekaisin.

Painele seos tuorekelmulla vuoraamasi vuoan pohjalle ruokalusikan avulla suurinpiirtein tasapaksuksi kerrokseksi. Käännä tuorekelmun reunat löyhästi Rocky Roadin päälle ja laita vuoka jääkaappiin. Kun Rocky Road on jähmettynyt tarpeeksi, kumoa se esim. leivinpaperin päälle työtasolle ja leikkaa keittiöveitsellä haluamasi kokoisiin paloihin.

Säilytä palat kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Koska suklaata ei temperoida, se ei kestä lämpimässä kauaa pehmenemättä. Eli ota se tarjolle vasta n. 15-30 minuuttia ennen tarjoilua, ellet sitten satu pitämään jääkaappikylmästä suklaasta, jolloin napsit sitä suoraan jääkaapista.

Tumma suklaa ja pähkinäthän ovat hyvin terveelliseksi todettu, joten tätä Rocky Roadia voi syödä hyvällä omallatunnolla palan tai kaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti