lauantai 7. syyskuuta 2013

Puolukkasmoothie

Juoma oli luonnossa kauniin vaaleanpunaista, kuva ei tee juoman värille oikeutta :-(.

Puolukoita tulee ilmeisesti tänä vuonna ihan mukavasti. Minä sain niitä ison ämpärillisen valmiiksi perattuna appivanhemmilta :-). Puolukasta tehtyjä ohjeita tulossa siis blogiin lähipäivinä. Osasta puolukkaa tein tuoresurvosta monitoimikoneessa hedelmäsokerin kanssa sekä pakastimeen että jääkaappiin. Hyvää ja terveellistä. Tuoresurvos on ihanaa esim. aamupuuron päällä tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Niin ja tietenkin se perinteinen vispipuurokin on jo tehtynä. Tosin tällä kertaa kauramannaryyneistä, joista ei tule yhtä kuohkeaa vispipuuroa kuin perinteisistä mannaryyneistä. Myös vispipuuroa varten tuoresurvos sopii hyvin, koska puolukat ovat valmiiksi jo sen verran pieninä paloina, että ne voi hyvin jättää puuron sekaan, jolloin puolukan kaikki hyväätekevät ominaisuudet ovat mukana.

Minulla on myös jääkaapissa tekeytymässä viinihapolla uutettavaa raakamehua puolukasta. Siitäkin ehkä laittelen ohjeen, vaikka monelle luultavasti tuttu tuo ohje.

Tässä nopea vitamiinipommi esim. aamu- tai välipalaksi:

PUOLUKKASMOOTHIE ELI VAALEANPUNAINEN VOIMAJUOMA (4-5 hengelle)

n. 1 L puolukoita
1/2 purkkia rahkaa
2,5 desiä turkkilaista jogurttia
n. 2 rkl hedelmäsokeria
5 rkl vehnänalkioita
(pari lehteä tuoretta minttua)

Lataa kaikki aineet blenderiin/monitoimikoneeseen tai ajele sauvasekoittimella hienoksi ja kuohkeaksi, maistele onko makeus sinulle sopiva ja lisää tarvittaessa hedelmäsokeria. Halutessasi voit makeuttaa esim. hunajalla. Puolukoiden makeus vaihtelee aika paljon myös.

Kaada lasiin ja (koristele halutessasi esim. mintulla)  nauti puolukoiden ihanasta mausta kaikkien vitamiinien kera. Namskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti