tiistai 10. syyskuuta 2013

Suppilovahverokeitto




Suppilovahvero on ihana ruokasieni. Se sopii ruoanlaitossa lähes kaikkeen, mihin sientä voi käyttää. Sen voi pakastaa, sitä on helppo kuivata jne. Ja mikä parasta, niitä myös löytää yleensä hyvin ja niiden satokausi on pitkä. Ja satokausi on nyt alkanut ainakin täällä Etelä-Suomessa.

SUPPILOVAHVEROKEITTO (4:lle hengelle)

2 rkl voita
1 pieni sipuli
n. 250 g suppilovahveroita
3 rkl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
1 kanaliemikuutio
(TAI jos olet esim. kasvissyöjä, molemmat kasvisliemikuutioina)
n. 9 dl vettä
mustapippuria myllystä
n. 1 dl kermaa
2 tl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
muutama tippa soijakastiketta ja balsamicoa
Hienonnettua persiljaa maun mukaan

Perkaa suppilovahverot ja paloittele suuret sienet pienemmiksi. Pilko sipuli pieneksi.

Kuumenna kasarissa/kattilassa voi ja freesaa sieniä, kunnes niistä irtoaa suurin osa kosteudesta. Lisää hienonnettu sipuli ja freesaa sekoitellen. Jos haluat, voit tässä vaiheessa ottaa sivuun hiukan pieniä suppilovahveroita, jotka ripottelet valmiin keiton pinnalle koristeeksi.

Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseokseen ja sekoittele ne sekaan. Lisää vettä ensin n. 2 dl ja sekoittele, lisää sitten hiljalleen lisää vettä. Lisää nyt myös liemikuutiot ja mustapippuri, soijakastike, balsamico, sitruunamehu sekä sokeri. Toki jos sinulla on hyvää kasvis- tai kanalientä, voit käyttää sitä liemikuutioiden sijaan. Anna kiehua n. 15 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja laita se uudestaan levylle. Lisää kermaa ja hienonnettu persilja sekä tarvittaessa vielä mustapippuria. Liemikuutioita käytettäessä et välttämättä tarvitse suolaa, mutta tarvittaessa lisää sormisuolaa vielä ripaus. Anna kiehahtaa.

Jos sinulla on vain ihan pieniä suppilovahveroita, niin silloin en soseuttaisi keittoa ollenkaan. Pienet suppikset on kivoja sellaisenaankin keitossa.

Voit lisätä keittoannoksen päälle vielä koristeeksi hiukan persiljaa ja jos jätit pieniä freesattuja sieniä koristeeksi, myös ne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti