tiistai 19. marraskuuta 2013

Bunny´s Dream cupcakes

Lupasin laittaa alkuviikosta blogiini näiden Bunny´s Dream -cupcakien ohjeen, joita oli Ravintolapäivänä kojullamme. Näiden  makumaailma on perinteistä porkkanakakkua lähellä tuorejuustokuorrutuksineen. Koristeeksi tein näihin vaahtokarkkimassasta pieniä porkkanoita.












BUNNY´S DREAM CUPCAKES (12 KPL)

2 munaa
kuohukermaa (määrä selviää ohjeesta alempaa)
1/2 dl öljyä
1 dl fariinisokeria
1/2 dl tummaa muscovadoa
1/2 dl sokeria
2,5 dl porkkanaraastetta
1 cup (2,5 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl muskottia (mielellään muskottipähkinästä itse raastettua)
2 tl vaniljasokeria

Käytin näissä kolmea eri sokeria, mutta voit laittaa koko sokerimäärän, eli 2 dl pelkkää fariinisokeriakin halutessasi.

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.

Riko munat cup -mittaan ja lisää kuohukermaa niin paljon, että saat cup -mitan täyteen. Jos sinulla ei ole cup -mittaa, mittaa munat ja kerma niin, että saat yhteensä niistä 2,5 desiä. Kaada kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella minuutin verran.

Lisää sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella vielä noin pari-kolme minuuttia. Lisää hienoksi raastettu porkkanasose ja öljy joukkoon ja sekoita ne varovasti seokseen.

Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe, muskotti, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti kakki sekaisin.

Annostele taikina lusikan avulla mielellään muffinsipellillä oleviin paperisiin muffinivuokiin. Jos sinulla ei ole muffinsipeltiä, käytä tukevia muffinsivuokia, jotta cupcaket säilyttävät muotonsa kauniisti.

Paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Minä paistoin kiertoilmalla 165-asteessa 21 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet cupcaket tuorejuustokuorrutuksella ja koristele ne haluamallasi tavalla.

TUOREJUUSTOKUORRUTUS
75 g voita, huoneenlämpöistä
n. 5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kunnolla kuohkeaksi ja vaaleaksi esim. sähkövatkaimella. Lisää siivilöity tomusokeri erissä joukkoon ja jatka vatkaamista. Siivilöintiä ei kannata jättää tekemättä, koska muuten kuorrutuksesta ei tule niin tasaista. Mausta seos vaniljalla ja lisää jääkaappikylmä tuorejuusto joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kuohukermaa ja vatkaa vielä hetki kuohkeaksi.

Ei hätää, jos kuorrutuksesta tulee liian löysää tai paksua. Voit tarpeen mukaan lisätä hiukan tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää ja vastaavasti tilkan kermaa, mikäli kuorrutus on mielestäsi liian paksua.

Minä pursotin kuorrutuksen pursotinpussin ja tyllan avulla tähtityllalla , mutta yhtälailla voit levittää kuorrutuksen veitsellä tai esim. pursottaa sen pakastepussin avulla, jonka kulmaan olet leikannut reiän. Pursottaessa kuorrutusta kuluu aina enemmän, eli jos levität kuorrutusta veitsellä, sinulla jää tästä kuorrutusmäärästä varmaan hiukan kuorrutusta yli.


Säilytä cupcaket jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Jos tarjoilet cupcaket esim. tekopäivää seuraavana päivänä ja haluat koristella ne, koristele ne vasta tarjoilupäivänä, koska koristeet pehmenevät tuorejuustokuorrutuksen päällä aika nopeasti. Mutta koristeet on hyvä tehdä minimissään muutamia päiviä etukäteen, jotta ne ehtivät hiukan kovettua ja ne kestävät paremmin kuorrutuksen päällä.

2 kommenttia:

  1. Nämä olivat ravintolapäivänä niin ihania, että pitää testata jos onnistuisin itse tekemään edes puoliksi yhtä hyviä. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Ja kyllä varmasti onnistut sinäkin, rohkeasti vain leipomaan. -Raili

      Poista