Leivon vapuksi aina joko munkkirinkilöitä, donitseja tai churroja, joskus pariakin lajia. Blogistani löytyykin useampia ohjeita näihin perinteisiin vappuherkkuihin, joten siksi ajattelin jakaa jonkun hiukan erilaisen leivonnaisohjeen tänä vappuna.
VAPPU COOKIET (n. 16 kpl)
160 g sulatettua voita
90 g fariinisokeria
60 g sokeria
1 tl vaniljajauhetta/2,5 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
1 muna + 1 keltuainen (L-kokoisia munia)
280 g vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 Daim - suklaa, tuplapaketti, rouhittuna
3 pkt Mini Smarties -rakeita (siis minikokoisia paketteja)
Jos haluat, että Mini Smarties -rakeet näkyvät osittain kauniisti keksien pinnalla,
kuumien Cookiesien päälle heti uunista oton jälkeen:
2 pkt Mini Smarties -rakeita
Koristeluun:
Vaaleanpunaisia, limenvihreitä ja vaaleansinisiä Candy Melts -nappeja n.12 nappia kutakin väriä
hiukan neutraalia öljyä
Vaihtoehtoisesti valko- tai maitosuklaata sulatettuna
Rainbow Mixiä tai muita värikkäitä strösseleitä tms.
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen.
Sulata voi ja jätä se hetkeksi odottamaan.
Sekoita voisula + sokerit, vanilja ja siirappi taikinakulhossa. Lisää muna + keltuainen ja sekoita ne rasva-sokeriseokseen.
Sekoita jauhot, maissitärkkelys, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi sekaan rouhittu Daim sekä Mini Smarties -rakeet ja sekoita ne taikinan sekaan.
Nostele leivinpaperoiduille pelleille cookie -kauhalla tai ruokalusikalla 16 kpl taikinapalloja. Taikina on suht löysää tässä vaiheessa, mutta maissitärkkelys pitää sen sopivasti "kasassa". Älä tasaa palloja, taikina leviää paistamisen aikana juuri sopivasti.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa pelti kerrallaan, kiertoilmalla vaikka molemmat pellit kerrallaan 155-asteessa noin 10 minuuttia. Minä paistoin näitä omaan makuuni sopivaksi kiertoilmalla 155-asteessa 11,5 minuuttia. Cookiesit ovat uunista otettaessa vielä hyvin pehmeitä, mutta ne kypsyvät vielä hiukan uunista oton jälkeen. Jos pidät pehmeistä cookieseista, älä siis ylipaista niitä.
Anna cookiesien olla pellillä noin 5 minuuttia paiston jälkeen, mutta paina niiden pinnalle halutessasi heti uunista oton jälkeen Mini Smarties -rakeita. Nosta cookiesit 5-10 minuutin päästä ritilälle jäähtymään loppuun.
Paistoajalla voit säädellä cookiesien rapeutta. Jos pidät melko pehmeistä cookieseista, paista vähemmän aikaa, vastaavasti jos pidät rapeista, paista pidempään. Säilytä ylijääneet cookiet ilmatiiviissä rasiassa.
Koristelu:
Ota kolme mikronkestävää pientä kulhoa ja laita kuhunkin oman väriset Candy Melts -napit. Lisää neutraalia öljyä kuhunkin kulhoon noin 0,5 tl. Sulata ensin yksi väreistä varovasti mikrossa noin puoliteholla erissä, välillä sekoittaen. Dippaa Cookie noin puoleenväliin sulaa Candy Meltsiä, nosta ritilän päälle (leivinpaperi kannattaa laittaa alle) ja ripota heti Rainbow Mixiä päälle. Dippaa samoin osa muista Cookieseista. Sulata seuraavat Candy Melts -napit ja toista jne.
Candy Meltsiin dipatut Cookiet jähmettyvät nopeasti huoneenlämmössäkin, mutta jos käytät suklaata, Cookiet kannattaa käyttää jääkaapissa, jotta suklaasula jähmettyy hyvin.
Blogini osiosta Donitsit ja munkit löytyy useampia uunissa paistettavien donitsien ohjeita sekä perinteisten munkkirinkilöiden ohje.
HAUSKAA VAPPUA!
Koristelu:
Ota kolme mikronkestävää pientä kulhoa ja laita kuhunkin oman väriset Candy Melts -napit. Lisää neutraalia öljyä kuhunkin kulhoon noin 0,5 tl. Sulata ensin yksi väreistä varovasti mikrossa noin puoliteholla erissä, välillä sekoittaen. Dippaa Cookie noin puoleenväliin sulaa Candy Meltsiä, nosta ritilän päälle (leivinpaperi kannattaa laittaa alle) ja ripota heti Rainbow Mixiä päälle. Dippaa samoin osa muista Cookieseista. Sulata seuraavat Candy Melts -napit ja toista jne.
Candy Meltsiin dipatut Cookiet jähmettyvät nopeasti huoneenlämmössäkin, mutta jos käytät suklaata, Cookiet kannattaa käyttää jääkaapissa, jotta suklaasula jähmettyy hyvin.
Blogini osiosta Donitsit ja munkit löytyy useampia uunissa paistettavien donitsien ohjeita sekä perinteisten munkkirinkilöiden ohje.
HAUSKAA VAPPUA!