maanantai 29. kesäkuuta 2020

Helppo raparperimehu



Jaoin tämän helpon raparperimehun ohjeen jo aiemmin Instassa ja Facessa, mutta laitanpa sen nyt tänne blogiinkin, vielä kun on raparperiaika. Kaikista kaunein väri raparperimehuun tulee punavartisista raparpereista, jotka käytetään kuorineen, mutta mikä tahansa raparperilajike tietenkin mehun tekoon käy, vaikka mehusta ei saman väristä tulekaan, ellei varsissa ole punaista väriä. Makuunhan se ei vaikuta. Alkukesästä käytän raparperin aina muutenkin kuorineen esimerkiksi raparperipiirakkaan, mutta myöhemmin kesällä, kun raparperinvarret hiukan puutuvat, kuorin ne ennen käyttöä.

HELPPO RAPARPERIMEHU (N. 2 L LAIMENNETTAVAA MEHUA)

5-6 raparperinvartta kuorineen, paloiteltuna lanteiksi
1 rkl sitruunahappoa
2 L vettä

Laita kaikki aineet kattilaan, kiehauta ja ota pois lämmöltä. Anna uuttua seuraavaan päivään. Siivilöi tiheän siivilän läpi toiseen astiaan. Makeuta makusi mukaan tai jätä makeuttamatta. Pullota ja säilytä jääkaapissa max 7 pv. Voit myös pakastaa mehun, jolloin se säilyy huomattavasti pidempään. Laimenna vedellä tai kivennäisvedellä juotaessa.

Älä heitä siivilöityjä raparpereja pois, vaan käytä ne esim. raparperipiirakkaan tai raparperihilloon.