Tähän aikaan vuodesta pakastimen kätköistä otetut kotimaiset mustikat ovat loistavaa superfoodia. Mustikat ovat todella terveellisiä ja lisäksi monikäyttöisiä. Pakastimemme oli jo tyhjentynyt mustikoista, mutta saimme appivanhemmiltani lisää viime satokauden mustikoita. Aivan mahtavaa, kiitos M&U!
Pakastetuista kotimaisista mustikoista irtoaa aika paljon nestettä, mutta ohjeessani hillo-marmeladisokeri kiinteyttää mustikat sopivasti samalla ne makeuttaen. Jos teet tätä kotimaisten mustikoiden satoaikaan, hillo-marmeladisokeria tarvitsee varmaan laittaa hiukan vähemmän, koska tuoreet mustikat eivät ole niin vesipitoisia ja ne ovat makeampia kuin pakastetut mustikat.
MUSTIKKAPAISTOS (6:lle hengelle joko annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan)
350 g kotimaisia pakastemustikoita
5 rkl hillo-marmeladisokeria
Muruseos:
100 g voita, sulatettuna
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl tummaa muscovado -sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 215-asteeseen, kiertoilma 195-asteeseen.
Voitele kevyesti 6 annosvuokaa tai yksi isompi uunivuoka. Sulata voi joko mikrossa tai levyllä kattilassa.
Sekoita voin sekaan kaikki muruseoksen aineet, eli kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, muscovado ja vaniljasokeri.
Sekoita jäisten kotimaisten pakastemustikoiden sekaan hillo-marmeladisokeri ja lusikoi seos tasaisesti annosvuokien pohjalle tai yhteen suurempaan vuokaan.
Annostele muruseos mustikkaseoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla 215-asteessa, kiertoilma 195-asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes muruseos on kauniisti ruskettunut.
Syö lämpöisenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Mustikoiden sijaan voi toki käyttää esimerkiksi muita marjoja, pilkottuja omenia (ehkä kaneliripauksella maustaen), päärynöitä (inkivääri kävisi hyvin päärynän kanssa), nektariineja, raparperia jne., sokerin määrää sopivaksi säätäen. Ja jäätelön tai vaniljakastikkeen sijaan lisukkeeksi käy vaikka turkkilainen jogurtti sellaisenaan tai kevyesti makeutettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti