Perheen pullahiiren nimipäiville leivoin vähän aikaa sitten pullaa. Täytteenä oli vaihteeksi pistaasipähkinöitä, kuivattuja karpaloita, vaaleaa siirappia ja sokeria. Ihan kivaa vaihtelua peruspullaan.
PISTAASI-KARPALOPULLAT (n. 15 kpl)
Taikina:
2,5 dl maitoa
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
1 pussi kuivahiivaa
1/2 kananmunaa (loput voiteluun)
1 dl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita, huoneenlämpöistä tai sulatettua
Täyte:
n. 2 rkl voita, huoneenlämpöistä
2 rkl vaaleaa siirappia
1,5 rkl sokeria
1 dl murskattuja pistaasipähkinöitä
1/2 dl kuivattuja karpaloita
Leivinpaperoi pelti valmiiksi.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan samalla alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa voi ja alusta taikinaa, jotta saat siihen varmasti kunnon sitkon ja pullista tulee kuohkeita. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja. Takina saa olla melko pehmeää, koska pehmeästä taikinasta tulee maukkaimmat pullat. Tarvittaessa voit lisätä hiukan jauhoja leivontavaiheessa. Kohota taikinaa muovilla/muovipussilla peitettynä lämpimässä paikassa minimissään puolisen tuntia, max. tunti.
Kumoa kohonnut taikina leivinpaperoidulle ja kevyesti jauhotetulle työtasolle. Kauli levyksi, levitä levylle ensin voita ja sitten sokeri, siirappi, pistaasit ja karpalot (jos isoja, puolita). Rullaa levy rullalle kuten kääretorttu.
Leikkaa rulla terävällä veitsellä n. 3 cm leveiksi suoriksi paloiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille lappeelleen. Peitä leivinliinalla ja kohota n. 1/2 h.
Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen, kiertoilma 180-asteeseen nostatusajan loppupuolella.
Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniisti ruskettuneet. Jäähdytä ritilällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti