tiistai 1. syyskuuta 2015

Disneyland's Snickerdoodle Cookies



Snickerdoodle Cookiesit ovat amerikkalaisia suuria kanelikeksejä, varsinaisia klassikkoleivonnaisia. Eikä syyttä, nämä Cookiesit ovat reunoilta hiukan rapsakoita ja keskeltä ihanan pehmeitä ja ne maistuvat lempeästi kanelille. Lisäksi nämä ovat nopea- ja helppotekoisia. Alkuperäinen resepti on saatu leipomolta, joka sijaitsee Disneylandissä, siitä siis tuo nimen etuliite, mutta itse löysin kyseisen ohjeen Six Sisters' Stuff -blogista. Tein ohjeeseen muutamia pieniä muutoksia, mm. korvamalla cream of tartarin/viinikiven sitruunamehulla ja vähentämällä hiukan sokerin määrää sekä muutin nuo cup -mitat desi- ja grammamitoiksi. Lisäksi lisäsin kanelisokerin määrää, johon taikinapallot kieritellään ennen paistoa, minä en ainakaan saanut ohjeen määrää riittämään kekseihin.

DISNEYLAND'S SNICKERDOODLE COOKIES (n. 45 kpl)

195 g voita, huoneenlämpöistä
4 dl + 2 rkl sokeria
2 kananmunaa
0,6 dl maitoa
1 tl sitruunamehua
0,5 tl vaniljajauhetta/1,5 tl vaniljasokeria/1 tl vanilja-aromia
8,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa

Kanelisokeri:
6 rkl sokeria
2,5 tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, kiertoilma 155 asteeseen. Vuoraa 2 (tai 4 jos sinulla on niin monta) uunipeltiä leivinpaperilla.

Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri esimerkiksi sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, maito ja vanilja sekä sitruunamehu. Sekoita pari kierrosta.

Mittaa toiseen kulhoon jauhot, joihin sekoitat ruokasoodan. Kaada jauhoseos voivaahtoseoksen sekaan ja pyöräytä sähkövatkaimen hiljaisella nopeudella aineet sekaisin. Taikina on melko löysää.

Sekoita keksien päälle tuleva sokeri ja kaneli keskenään pieneen kulhoon/syvälle lautaselle. Ota taikinasta noin ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan, tipauta se kanelisokeriin (voit tarvittaessa auttaa toisella lusikalla) ja kierittele taikina siinä samalla muodostaen siitä pallon. Nosta leivinpaperoiduille pellille. Jätä taikinapalloihin hyvät välit, minulla vajaa 50 cm:n uunipellille mahtuu kutakuinkin 9 keksiä samaan aikaan.

Kun saat pellin täyteen, ota juomalasi ja paina lasin pohjalla kevyesti taikinapallot litteiksi. Voit tarvittaessa hiukan jauhottaa lasin pohjaa painamalla sen jauhoihin, jottei se tartu kiinni keksiin. Voit halutessasi ripotella litistettyjen keksien päälle vielä hiukan kanelisokeria. Silloin joudut varmaan vielä lisäämään kanelisokerin määrää. Itse en ripotellut näiden keksien päälle kanelisokeria, eikä se mielestäni sitä kaivannutkaan.

Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Keksit saavat olla vaaleita ja selkeästi alipaistuneen oloisia uunista otettaessa, koska keksien kuuluu jäädä hyvin pehmeiksi. Anna keksien olla pellillä 1-2 minuuttia, ennen kuin siirrät ne varovasti ritilän päälle jäähtymään. Tee ensimmäisen pellillisen paistuessa seuraava pellillinen valmiiksi paistoa varten. Toimi samoin, kunnes saat kaikki keksit paistettua.

Säilytä jäähtyneet keksit ilmatiiviissä rasiassa. Ne säilyvät pehmeinä noin 4 päivää.


Tein Snickerdoodle Cookieseja elokuun Ravintolapäivän kahvilaamme, kuten myös alakuvassa vasemmalla näkyviä Tuplasuklaa Cookieseja Smarties-rakeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti