PANCAKES TÄYSJYVÄOHRAJAUHOISTA (n. 12 kpl)
3 dl täysjyväohrajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa (oman maun mukaan esim. mantelimaitoa, soijamaitoa, tavallista maitoa)
2 rkl öljyä
MANGO-BANAANI NICECREAM (1-2 hengelle)
150 g pakastemangoa
1/2 banaania
Koristeeksi:
Vadelmia ja pensasmustikoita
Pancakes:
Mittaa kulhoon ohrajauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan hetki seistä (n. 10 minuuttia) ennen paistoa.
Levitä pannulle muutama tippa öljyä talouspaperin palalla. Paista pannareita pannusi koosta riippuen 2-3 kerrallaan. Paista suht maltillisella teholla (minulla induktiolla 7/10), jotta pannarit ehtivät kypsyä, ennen kuin ne ruskistuvat liikaa. Käännä ja paista toiselta puolelta hetki.
Öljyä ei tarvitse lisätä paiston edetessä, mikäli sinulla on kunnollinen pannu, tuo ensimmäisen kerran pieni sipaisu öljyä riittää hyvin.
Nicecream:
Pilko mango/banaani tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella/blenderissä ja nauti nopeasti valmistuksen jälkeen, koska nicecream sulaa melko nopeasti
Hyvää Runeberginpäivää! Runeberginpäivänä meillä syödään yleensä aina itseleivottuja Runebergintorttuja, jotka teen aina samalla omalla ohjeellani. Blogista löytyy ohjeet sekä Runeberginkakkuun että mini runebergintorttuihin (minimuffinsivuoassa paistetut) ja näihin pieniin sylinterimallisiin runebergintorttuihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti