torstai 19. joulukuuta 2013

Suklaa -cupcakes Polkagris -murskalla

Tällä ohjeellani tulee meheviä suklaa -cupcakeseja ja herkun täydentää mm.  Mascarponea ja sulatettua tummaa suklaata sisältävä kuorrutus, jonka päällä on murskattuja Polkagris -karamelleja. Kun vielä paistat cupcakesit jouluisissa muffinsipapereissa, on jouluinen herkkuhetki taattu.
Jos et pidä Polkagris/piparminttukarkeista tai et löydä niitä, minivaahtokarkit ovat helppo sekä hyvänmakuinen koriste cupcakien päälle. Koska kyse tuplasuklaaherkusta, moni muukin koriste käy hyvin ilman, että riitelee makumaailman kanssa. Ja suklaaholistit vastaavasti voivat lisätä tämän suklaaherkun päälle vielä rouhittua suklaata. 

SUKLAA -CUPCAKES (n. 16 normaalikokoista) 

3 dl sokeria
2,5 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1,5 kananmunaa
1,5 dl kermamaitoa
1 dl (hiukan vajaa) (rypsi)öljyä
 1 tl vanilja-aromia
1,5 dl kiehuvaa vettä johon sekoitettu 1/2 stickiä Nescafé Espresso -jauheesta
(tai vahvaa kahvia)

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.

Mittaa kulhoon sokeri, jauhot, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vanilja-aromi. Sekoita ainekset keskenään.

Lisää jauhoseokseen munat, kermamaito ja öljy ja vatkaa niitä noin minuutin verran.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen Espresso -jauhe. Lisää kahviseos taikinaan ja sekoita aineet keskenään.
Taikina on todella löysää, älä pelästy, että olet tehnyt jotain väärin. Sen kuuluu ollakin hyvin löysää.

Koska taikina on niin löysää, sitä on hankala lusikoida muffinivuokiin, eli ota joku kannu, jossa on nokkaosa ja kaada taikina siihen. Siitä kaada sitten taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin n. 3/4 täyteen muffinsipaperia. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien pitäää olla tosi tukevia.

Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä ja jäähdytä ne loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä.

SUKLAAKUORRUTUS 

50 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus n. 70 %:a
100 g voita, huoneenlämpöistä
3 dl tomusokeria
1 prk/250 g Mascarponea
1 dl kaakaota (tummaa, makeuttamatonta)
3 rkl kuohukermaa

 Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai levyllä kattilassa varovasti ja jätä se hetkeksi jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voivaahdon sekaan tomusokeri ja vatkaa se sekaisin. Lisää sitten kaakao, sula suklaa, mascarpone sekä kerma. Vatkaa vielä kuohkeaksi.

Jos kuorrutat cupcaket pursottamalla, kuorrutus saa olla aika jämäkkää. Kannattaa laittaa kuorrutus hetkeksi jääkaappiin viilenemään, jotta se hiukan jämäköityy. Pursota sitten cupcakien päälle ja ripottele halutessasi kuorrutteen päälle vielä murskattuja Polkagris -karamelleja.

Säilytä cupcaket jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti