Tein itse tällä kertaa donitseja tuplamäärän, suklaakuorrutteiset ovat erimakuisia donitseja, joten siksi kuvassa niin paljon donitseja. Linkitän tähän aiemmin tekemäni uunissa paistettujen suklaadonitsien ohjeen,
Paistoin donitsit kahdessa erässä, kuvastakin näkyy ehkä, että Amaretto -donitsit ovat kookosdonitseja korkeampia, koska kookosjauhojen ansiosta taikina on hiukan erilaista kuin pelkkiä vehnäjauhoja käytettäessä. Jos tarvitset enemmän donitseja kuin tuon 12 kpl, peräkkäin leivottuna onnistuu ihan loistavasti näköjään donitsierät. Pyyhkäisin vain pellin välillä talouspaperilla ja suihkasin hiukan vuokaspraytä. Hyvin irtosi toinenkin erä pelliltä. Allaolevalla määrällä tulee kuitenkin juurikin tuo 12 kappaletta.
UUNISSA DONITSIPELLILLÄ PAISTETUT KOOKOSDONITSIT (12 KPL)
Donitsit:
1 dl kookosjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
n. 1/2 tl raastettua muskottipähkinää
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kookossiirappia
0,5 dl kevytmaitoa
3 rkl (rypsi)öljyä
Kuorrutus:
3 rkl kookossiirappia
2 rkl limen mehua
1 rkl kylmää vettä
12 rkl (kutakuinkin 1,5 desiä) tomusokeria
Donitsit:
Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen, kiertoilma 180-asteeseen. Voitele donitsipellin syvennykset sulalla rasvalla (voi/margariini) tai suihkaise vuokaspraytä.
Sekoita kulhossa kookosjauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kardemumma, muskottipähkinä, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa loput, eli kosteat aineet keskenään. Yhdistä seokset välttäen liiallista sekoitusta, ettei donitseista tule sitkeitä.
Lusikoi taikina tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa sen kulmaan pieni reikä. Pursota taikina siitä donitsipellin syvennyksiin noin puoleenvälin syvennystä. Allaoleva pursotuskuva on otettu mustikkadonitseja paistettaessa. Kookosdonitsien taikina on paljon paksumpaa. Mutta pursotusidea on ihan sama kuitenkin.
Paista uunin keskitasolla n. 10 -15 minuuttia. Kokeile kypsyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat kypsiä. Minulla kesti kiertoilmalla 180-asteessa 11 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken donitsipellillä ja kumoa sitten donitsit ritilälle jäähtymään loppuun. Donitsipellillä paistetut donitsit eivät ole kauhean muhkeita, varsinkaan nämä kookosdonitsit, joten suosittelen niiden kuorrutusta ja koristelua, jolloin saat niihin lisää korkeutta, näyttävyyttä ja makua.
Kuorrutus:
Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Kuorrutus on melko paksua, joten helpointa sen levittäminen oli mielestäni veitsellä. Eli levitä veitsellä kuorrutusta donitsin pinnalle. Jos haluat, koristele samantien, ennenkuin kuorrutus kuivuu stösseleillä tai vastaavilla. Voit myös pursottaa suklaata tai sulaa CandyMeltsiä raidoiksi jo jähmettyneen kuorrutuksen päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä.
HAUSKAA VAPPUA!
Hauskaa vappua sinnekin! :) Ihanan näköisiä donitseja!
VastaaPoistaKiitos Taru :). Tämän tyylisiä leivonnaisia on kiva ja nopea koristella. Ja halutessaan voi tehdä vaikka jokaisesta erilaisen. Sitten on vain se valinnan vaikeus, minkähän ottaisi ;).
PoistaHyvältä näyttää. Mistä olet löytänyt kookossiirappia?
VastaaPoistaKiitos. Kookossiirapin ostin muistaakseni Citymarketista, mutta siitä on kyllä jonkun verran aikaa. Kookossiirappi on Modo -merkkinen, eli suomalaisen Modon valmistamaa. Osassa kaupoista makusiirapit ovat kahvien luona, osassa mehuosastolla, mutta joissain kaupoissa on aika nihkeä valikoima noissa makusiirapeissa...
Poista